Hírek

Nemzetközi pedagógusdelegáció érkezett Szombathelyre

2013. április 18., 18:28

A szakemberek az oktatásrendszert és a tanárképzést tanulmányozzák Magyarországon. A Nyitra utcai iskolában a kéttannyelvű képzésből tartottak bemutatót a vendégeknek.

Nemzetközi pedagógusdelegáció érkezett Szombathelyre

"Good afternoon.....afternoon..."

A pedagógust és a vendégeket is angolul köszöntik a diákok a Nyitra utcai Általános Iskola diákjai. A bemutató órára ezúttal 14 országból érkeztek szakemberek a Pedagógiai Szolgáltató Központ és a Tempus Közalapítvány szervezésében.A delegáció tagjai a magyar oktatásrendszert és a tanárképzést tanulmányozzák.Eddig csak kedvező tapasztalatokat gyűjtöttek,mondta el az Angliát képviselő magyar származású pedagógus.

Vértes Róbert,tanár
A gyerekek nagyon kedvesek eddig, mindegyik mosolygott,jól viselkedett.Még nem hallottunk tanárt emelt hangon beszélni a gyerekekkel.Úgy látszik szeretik az iskolát,és ez jó!

A Nyitra utcai Általános Iskola a megye első kéttannyelvű intézménye.

Katicsné Dávid Erika,angoltanár
Nagyon nagy óraszámban tanítunk angolt illetve már harmadiktól tanítunk más tárgyakat is angolul.Szeretnénk hogy a gyerekeknek minél nagyobb szókincse legyen és később a nemzetközi kulturális és politikai életbe is be tudjanak kapcsolódni.

A diákok a maguk nyelvén a következőképpen fogalmazzák meg,miért is jó kéttannyelvű iskolába járni.

Kós Elizabet Kitti
Hogy ha valakivel találkozunk aki nem magyar nyelvű akkor tudunk vele társalogni angolul-mert ez világnyelv. És angolul tudni kell!

A bemutató óra is bizonyította, a Nyitra utcai diákok tudnak angolul. Mellette azonban még sok minden mást is tudnak. A nemzetközi delegációt ugyanis fergeteges rock and rollal búcsúztatták a kicsik.