MNB - 2
MNB

Hírek

Névadó szponzor az SZKKA-nál

2020. február 05., 14:40

Új névadó szponzorra lelt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a gyermekétkeztetéssel foglalkozó Hungast-csoportnak köszönhetően. A cél, hogy hosszú távon élvonalbeli kézilabdacsapat működjön a vasi megyeszékhelyen.

Névadó szponzor az SZKKA-nál

Hungast-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia néven folytatja szereplését az élvonalban Marosán György csapata. Az erről szóló megállapodást a Városháza sajtótermében jelentette be a klub vezetése. A tájékoztatón a város sportért felelős alpolgármestere, a sportbizottság elnöke valamint az Hungast-csoport ügyvezetője is részt vett. Elhangzott, hogy a sportbarátok több mint negyven év után szurkolhatnak szombathelyi csapatért az első osztályban. A hosszú távú tervek megvalósításához viszont több lábon kell állnia az SZKKA-nak, amelyet az egyesület elnöke is hangoztatott.

Pődör Zoltán - elnök, Hungast-SZKKA
“Én azt gondolom, hogy mindenképpen fog segítséget nyújtani ez egyértelmű. Ahogy meg is hirdettük megpróbáljuk a több lábon állást hirdetni vagy több lábon állást megoldani. Tehát ennek nagyon sok feltétele van. Vannak pályázati rendszerek az országban, azokra is sikeresen kell pályáznunk. Azon kívül vannak üzleti tevékenységeink, amelyekből bevételeink származnak illetve szponzorációs, hirdetésekből egyre nagyobb bevételeink vannak és ennek nagyon örülök.”

Az NBA-Crushers amerikai foci csapatot követően, rövid időn belül így már a második névadó szponzort üdvözölhette a város vezetése. Ráadásul az anyagi stabilitás mellett a csapat szereplésének is örülhetnek a szurkolók, akik a Kisvárda elleni találkozót már a Haladás Sportkomplexumban tekinthették meg.

Tóth Kálmán - sportbizottsági elnök
“Nagyon sokat dolgoztunk, hogy a jövőben mind ezek a helyszínek Szombathelyen legyenek. Nagyon bíztatóak azok a tárgyalások, amit a rugalmas és a nagyon korrekt Haladás vezetéssel tudunk ebben a témában lefolytatni. A jövő évre vonatkozólag pedig ugye azt tudjuk mondani, hogy részben az Aréna Savariában, a nagy csapatok elleni mérkőzéseit igyekszünk bevinni, hiszen látható volt a Győr elleni meccsen is, hogy mennyi ember kíváncsi erre. Ennek lesz egy felújítási fedezete, ugye ki lesz cserélve a padozat az Aréna Savariában, azért hogy a kézilabda is olyan otthonra leljen, amit a többi cspatnak a mozgását, működését nem lehetetleníti el.”

A Hungast-SZKKA legközelebb február 15-én lép pályára, akkor a bentmaradásért vívnak nagy csatát a sereghajtó Szent István SE ellen. A találkozót a tervek szerint a Haladás Sportkomplexumban rendezik meg.