Hírek

Nőnapi rendezvénysorozat helyszíne volt a Zarkaházi Szily-kastély

2024. március 11., 12:35

Nőnapi rendezvénysorozat helyszíne volt szombaton és vasárnap a Zarkaházi Szily-kastély: kiállítás nyílt a nagyváradi fotóklub alkotásaiból, majd a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör tagjai műsorral köszöntötték a hölgyeket.

Nőnapi rendezvénysorozat helyszíne volt a Zarkaházi Szily-kastély

Egy teljes hétvégén keresztül ünnepelték a hölgyeket a Gyöngyöshermán-szentkirályi városrészen. Szombaton a felújított Zarkaházi Szily-kastélyban A NŐ címmel nyílt kiállítás a nagyváradi központú Varadium Fotóklub tagjainak portré képeiből. A fotósok a szebbik nemet mutatták be különleges megvilágításban.

Pópa Kornél - főszervező

Mindenkinek megvan a maga stílusa és épp azért úgy gondoltam, hogy minél vegyesebb legyen, hogy mutassuk meg a nőket, több fajta kontextusban.

Egyes fotókon a térségre jellemző népviseletek álltak modellt a hölgyek, de a fényekkel, beállításokkal is sikerült egyedivé varázsolni a portrékat.

Ovi D. Pop - fotóművész, szervező, Varadinum Fotóklub

Amit Én hoztam egy ezer székely leány - ezer lányból biztos találsz három vagy négy szépet is - és Én ezt a négy szépet elhoztam magammal, s azt mutattam be. Sokat stúdiózok, mint fotós, de itt effektív kint, semmi absztrakt, effektív natúr fényben, tudtam a szépséget előszedni.

"Ünnepeljük hát meg őket tőlük csodás a világ, legyen apró figyelmesség számukra pár szál virág."

Gangl Dávid szavalatával kezdődött vasárnap a polgári kör hagyományos nőnapi ünnepsége. Zsúfolásig megtelt a szalon.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő

A déli városrészhez köthető fiúk adnak műsort a déli városrészhez kötődő hölgyeknek, ez már évek óta így van. Ez egy amatőr előadás, ugyanakkor igyekszünk az előkészületek kapcsán is meg hát a saját tudásunk kapcsán is annyit beletenni, hogy ebből legyen egy normális összefüggő program.

Örökzöld dallamok csendültek fel, de például humoros költemény is színesítette a műsort, ami mosolyt csalt a hölgyek arcára.