MNB - 2
MNB

Hírek

Nőnapi virágvásár Oladon

2019. március 07., 14:53

Virágvásáron vehettek részt az érdeklődők az Oladi Általános Iskola aulájában csütörtökön délután. A kézműves foglalkozással egybekötött lehetőséget sokan kihasználták: nőnapra is vásároltak.

Nőnapi virágvásár Oladon

Lelkesen (00:13) álltak a sorban  az Oladi Általános Iskola kisdiákjai: a primulák és szobanövények közül vásároltak a szülőknek, nagyszülőknek. A napközisek közül szinte mindenki vitt haza valamilyen cserepes virágot - néhány első osztályos többet is.

Petrovics Szonja Zsófia
“Vettem egyet magamnak meg a papáimnak, meg a mamáimnak, meg anyának, meg apának.”

Szabó Fanni Kata
“Az apukámnak, a mamámnak, magamnak, meg Évinek!”

Legtöbben színes virágokat választottak. A tanulók mellett a pedagógusok is örülnek alehetőségnek.

Szabóné Zsebe Erzsébet - tanító, Oladi Általános Iskola
“Évek óta hagyomány már, hogy így tavasz elején, nőnap táján virágvásárt rendeznek az iskolában, amit mindig a gyerekek is, meg mi tanítók is nagyon nagy örömmel várunk, látható itt az osztályben is, hogy mennyi szép virágot vásároltak, különösen így nőnap táján, amikor ugye az anyukákat is, nem csak a kislányok, hanem a kisfiúk is örömmel ajándékozzák meg virágokkal.”

A virágokat a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kertészeti tanüzeméből hozták a középiskola tanulói.

Fülöp Tamásné - dísznövénytermesztő, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium
“Az első órában szinte elfogyott minden virágunk, amit kihoztunk a tanüzemből, a tapasztalatunk az, hogy itt a pici gyerekek is és a felnőttek is viszik a virágot!”

A sokak által várt eseményt az Oladi Városrészért Egyesület szervezi a környékbelieknek évről évre március első napjaiban.