Hírek

Nőtt a katonai pálya elismertsége

2011. április 29., 15:30
A cyber támadásokra való felkészülés is elhangzott azon a mai rendezvényen, amelyen Hende Csaba honvédelni miniszter tartott előadást. A Savaria Egyetemi Központ egy sorozat keretében arra vállalkozott, hogy a magyar EU-elnökség ideje alatt aktuális kérdésekről tartson előadásokat az egyetem tanárainak, hallgatóinak és a meghívott vendégeknek.
Nőtt a katonai pálya elismertsége
Hende Csaba honvédelmi miniszter arról számolt be, hogy a gazdasági válság hatására a NATO országok katonai kiadásai is csökkentek, ezért egy új stratégiát kellett kidolgozniuk. Már nem csak a tömegpusztító fegyverek és a terrorizmus ellen kell felkészülni, hanem az informatikai rendszerek elleni támadásokra is. Egy új rakétavédelmi rendszer kiépítéséről is beszélt a miniszter.
Hende Csaba szerint az utóbbi években nőtt a katonai pálya presztizse, a Nemzetvédelmi Egyetemre hússzoros volt a túljelentkezés. Miszlivetz Ferenc egyetemi tanár a "Kreatív város és fenntartható vidék " címmel tartott előadást, amelyben egy új megoldást javasolt térségünk fejlesztésére.
A professzor kifejtette, hogy Szombathely és Kőszeg mellett a környező településeket a határ mindkét oldaláról bevonva, egy olyan hálózatot lehetne létrehozni, amely már vonzóbb lehet a befektetők számára.