Hírek

Nyári karbantartások a szombathelyi óvodákban

2019. augusztus 22., 21:52

Kerítésfoltozás, játékjavítás, csempecsere - többek között ilyen sürgős karbantartási munkákat kértek az óvodák a Gamesz szakembereitől. Ezeket a nyári bezárás idejére időzítik, és összesen hárommillió forintot költenek el rá. A kisebb javításokat az üzemeltető a saját dolgozóival végzi el, de sokszor külső vállalkozók bevonására is szükség van.

Nyári karbantartások a szombathelyi óvodákban

“a régi burkolat szinte teljesen elvált a faltól, több centis hézag keletkezett”

Ez volt idén a legsürgősebb javítanivaló az egyébként szép állapotú szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodában. Az intézmény egy hónapig volt zárva a nyáron, ez idő alatt végezték el a szükséges karbantartási munkálatokat.

Sisak József - műszaki és informatikai csoportvezető, Köznevelési Gamesz
“A Gazdag Erzsi Óvoda emeleti folyosó, illetve az öltöző helyiségében újult meg a csempeburkolat. A régi burkolat már balesetveszélyes volt, tehát szükséges volt ennek az eltávolítása, és a szakemberek az óvodavezetéssel egyeztetve egy esztétikusabb csempeburkolatot választott ki, és így megújult ez az intézményi helyiség.”

Közben festik a homlokzati faanyagokat, és ahol kell, cserélik a léceket, valamint befoltozták a hátsó téglakerítést is. A város 18 óvodájának működtetése és üzemeltetése a Szombathelyi Gamesz feladata, amely saját asztalossal, lakatossal, villanyszerelővel, sőt kertésszel látja el teendőit. A százmillió forintos nagyságrendű óvodai fejlesztések mellett összesen hárommillió forintot költenek el nyaranta ilyen célra a városi költségvetésből.

Imréné Erényi Katalin - igazgató, Köznevelési Gamesz
“Nagyobb festési munkák, parkettajavítások, az udvaron játékcserék, az udvaron faházak készítése, felújítása. A Gamesz a külső kivitelezők mellett az óvodai igények alapján karbantartási felújítási munkákat végzett idén is.”

A legtöbb helyen befejezték a munkálatokat, így a nevelési év minden óvodában zavartalanul elkezdődhet.