Hírek

Nyári strandhangulatot varázsol a télbe a Mesebolt Bábszínház új darabja

2013. február 14., 21:56

A Plázs - Hurrá, nyaralunk című előadás szürreális képi világa a '30-as évekbe kalauzolja a nézőt. Szöveg nincs, a zene és a látvány a meghatározó. Az iskolásoknak szóló darabból sajtóreggeli keretében adtak ízelítőt a készítők.

Nyári strandhangulatot varázsol a télbe a Mesebolt Bábszínház új darabja

Halak, bádogvödör, egy búvár-pingvin, a háttérben két fura alak - abszurd víz alatti világ a színpadon. Mintha régi képeslapokból, ollóval vágták volna ki a figurákat. A rendhagyó előadás szöveg helyett a mozgásra, a látványra és a zenére épül. A színészek maguk játszanak hangszeren.

A szürreális fantáziavilág stílusában a 30-as, 40-es évek hangulatát idézi. A víz alatti kavalkádban látunk Holdra szálló rákot, porszívózó sellőt és cápatámadást is.

Schneider Jankó - rendező
"Mindannyiunkban az volt a szándék, hogy ezt az abszurditást elkapjuk, mik azok az abszurd dolgok, amik egy ilyen furcsa partszakaszon megtörténhetnek."

A bábszínháznak nem ez az első szöveg nélküli előadása. A játékos formanyelv új lehetőségeket nyit a társulat előtt.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
"Kicsit arra is gondolunk, hogy már elég erős a társulat ahhoz, hogy kilépjen külföldi fesztiválok színpadaira, és ez az előadás erre tökéletes. Tavasszal elkezdjük ennek a promotálását, és szeretném, ha ősszel minél több turnén, fesztiválon venne részt az előadás."

A Plázs - Hurrá nyaralunk! premierje vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik. A bábszínház további bemutatókra készül. Tavasszal látható lesz a Minden egér szereti a sajtot és a Pinokkió, valamint a felnőtteknek szóló Passiójáték.