Hírek

Nyelvi szakmai nap a Premontreiben

2018. március 13., 15:13

Feladatmegoldás okostelefonon, iskolai előadás digitális táblán - ha hétköznapinak nem is számítanak, de egyáltalán nem ismeretlenek már ezek a jelenségek az oktatásban. A Premontrei Gimnáziumban nyelvi szakmai nap volt, amely ezekre a módszerekre épült.

Nyelvi szakmai nap a Premontreiben

Német nyelvi szövegértési versenyhez készülődnek ezek a fiatalok a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban. Szokatlan, de most nem kell kitenniük az okostelefonjaikat, sőt. A kérdéseket egy applikáció segítségével válaszolják meg.

Dallos-Kelemen Renáta - némettanár, Premontrei Gimnázium
“Ez az a korosztály, akikkel meg kell szerettetnünk az idegen nyelveket, ezért próbáljuk a modern technikai eszközöket is bevonni ebbe. Úgyhogy a szövegértési versenyünk kétfordulós, és az első forduló, az egy internetes feladat, amit tulajdonképpen a gyerekek a saját mobiltelefonjaikkal oldanak meg.”

Volt más program is. A Premontrei angol lektora iskolabeli és más intézményekből érkezett tanároknak mutatta meg, milyen módszerekkel lehet izgalmasabbá tenni a nyelvtanítást.

Egy olyan előadással például, aminek a témája és a módszere is közel áll a gyerekekhez.

Dennis Lobo - angol nyelvi lektor, Premontrei Gimnázium
“The one of the reasons, why the put the powerpoint presentation into the lesson is because we are trying to get them involve the media with the computer signs. We are trying to make prepare them for the future. They are got to be able to present … to university, go on work.”

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lévén feladata is az intézménynek, hogy a jól működő módszereket közkinccsé tegye.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Gimnázium
“Jó ez a találkozó. Azért is, mert a nyelvtanárok egymás között szakmai dolgokban tapasztalataikat megoszthatják. Nagyon nyitottak  vagyunk, és hiszem, hogy a jövőben az idegen nyelvi kommunikáció az még inkább előtérbe fog kerülni, sőt a Premontrei ilyen terveket dédelget a jövőre vonatkozóan. Bízunk benne, hogy sikerülni fog.”

Ehhez nemcsak digitális eszközökre, de újszerű szemléletre és korszerű módszerekre van szükség - állítják.