Hírek

Nyelvvizsgabörze

2018. január 17., 15:05

Közel száz nyevtanár vett részt azon a nyelvvizsgabörzén, amelyet a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium idegen nyelvi munkaközössége szervezett. Ezen kiderült, hogy melyik nyelvvizsgát célszerű választania egy-egy tanulónak.

Nyelvvizsgabörze

“Műkritika, olvasói levél, vagy online komment, ami ugye azért a mai diákok körében elég népszerű, hogy kommentelnek”

Ilyen kedvelt témák is szerepelhetnek a vizsgatémák között - ezt Lóránth Krisztina, az egyik nyelviskola vezetője mondta el az érdeklődőknek. Minden nyelvvizsgának megvan a specialitása, némileg eltérő követelményrendszere - erről hét nyelvvizsga központ tartott előadást a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
“A kollégáim választják ki azt, a gyerekek szempontjából mi számukra a legideálisabb: miben jobbak, szóban, vagy írásban, mi jelenjen meg náluk, egynyelvűség vagy kétnyelvűség jelenjen-e meg, szeretnek-e szótárt használni, vagy ez számukra nehézséget okoz.”

Ezek nagyon fontos szempontok, hogy a tanuló számára legjobb, legkedvezőbb nyelvvizsgát válasszák ki.

Dallos-Kelemen Renáta - német nyelvtanár
“Itt az elsődleges cél a továbbtanulás, az egyetemre való bejutás, mind pedig a külföldi munkavállaláshoz ez nagyon, nagyon szükségeltetik. Illetve mi itt vagyunk az osztrák határ mellett, a diákok egy része szeretné akár külföldön folytatni tanulmányait, és ehhez elengedhetetlen az, hogy megfelelő nyelvvizsgával rendelkezzenek.”

A premontreiben nagyon komolyan veszik a nyelvtanulást: a tagozatos osztályokban a németet és az angolt legalább heti hat órában tanulhatják a fiatalok.

Lipics Réka - 10/D
“Szeretnék nyelvvizsgát tenni német és angol nyelvből, hiszen az osztrák határhoz közel lakom, itt, Szombathelyen, ezért fontos számomra a német nyelv tanulása.”

Mintegy száz nyelvtanár érkezett a rendezvényre a megye minden szegletéből: a többi között Kőszegről, Körmendről, Celldömölkről, és Jákról is.