Hírek

Nyílt nap a Bercsényiben

2019. október 21., 14:21

A Bercsényi Miklós Általános Iskola nyílt napján az érdeklődőknek bemutatták az intézmény programjait, és az iskola épületét is bejárhatták a szülők a leendő elsősökkel. Előadások, versenyek, állatsimogató és robot méhecskék tették színesebbé az eseményt.

Nyílt nap a Bercsényiben

Zenével és tánccal mutatták meg a bercsényis diákok a leendő elsősöknek, hogy miért érdemes ezt az iskolát választani. (16:38) Novák Anna két gyermekével érkezett a nyílt napra.

Novák Anna
“Nagyobbik fiam imád ide járni, ezért a kicsit is úgy gondoltuk, hogy ide hozzuk, és így meg tud ismerkedni a tanár nénikkel, az iskolát körbejárjuk, meg amúgy is szeret ide jönnni.

-Mi tetszett neki legjobban?
-Hát szerintem ez a robot méhecske.”

Ez az iskola egyik informatikai újdonsága, a robotméheket a gyerekek programozták. Az utóbbi időben más fejlesztések is megvalósultak a Bercsényiben.

Beke Eszter - intézményvezető, Bercsényi Miklós Általános Iskola
“Trambulin, mászófal, műfüves pálya, iskolakert, amit nemrég avattunk fel, és nemsokára fel fogjuk avatni a játszóterünket is, három millióért nyertük el, és tulajdonképpen egy 21. századi iskola jut az eszembe, hiszen tavaly egy 120 millió forintos projektből megújult az iskolánk, és minden infokommunikációs eszköz rendelkezésünkre áll, hogy a Z-generációt taníthassuk.”

A tanítás mellet az érzelmi nevelésre is nagy hangsúlyt helyeznek az iskolában.

Lovranitsné Márkus Tímea, alsós munkaközösség-vezető, Bercsényi Miklós Általános Iskola
“Az élménypedagógiát előnyben részesítjük iskolánkban, most a boldog iskola címet is megszereztük, és hát a pozitív fegyelmezéssel próbálkozunk, hogy a gyerekek minél inkább a szépet és a jót tanulják, és vegyék át, egymással is és a felnőttekkel is így viselkedjenek.”

A nyílt napon finomságokkal is várták a kicsiket. Az (17:01,16:52)állatsimogató nagy sikert aratott, köztük egy különleges hüllő.

Bakos Ildikó
“Ezek egzotikus állatok is, mint például amit láttok itt a kezemben is, ő egy szakállas agáma, amit azért hoztam el, mert ő az egyetlen olyan hüllő, ami fogható, simogatható, nem agresszív.”

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a Bercsényi Miklós Általános Iskola nyílt napján: több mint hatvan család ismerkedett az intézmény pedagógiai, nevelési programjával és a közösségi rendezvényeivel.