Hírek

Nyílt nap az LuK-ban

2014. november 24., 16:29

Keresett szakma, biztos állás és persze a precíz tudás is megszerezhető az LuK Savariában - tudtuk meg a hétvégén megrendezett nyílt napon, ahol a résztvevő diákok reális képet kaphattak az itt elsajátítható szakmákról, technikai eszközparkról és a gyakorlati képzésről is.

Nyílt nap az LuK-ban

,,Itt lehet látni rádiuszkészítés, furat esztergálása, ezt a tanulóink már a szakmunkásvizsga előtt kb. másfél műszak alatt el kell, hogy készítsék. Ezt hívjuk mi úgy, hogy a szakmunkásvizsgára való belépő”

Az LuK-ban ipari körülmények között oktatják a diákokat, akik ugyanazon feltételek, munkarend és követelmények betartásával látják el feladataikat, mint a cég munkavállalói. A végzős Sárdi Krisztián gépi forgácsolónak tanul.

Sárdi Krisztián - végzős hallgató
Úgy gondolom, hogy érdekelnie kell az embernek, hogy elkezdje, de, ha kellő motivációja van és egy nagyszerű háttér, akkor így megtanulható.”

Nagy Miklós tanműhelyvezető elmondta, hogy 2005-ben indult a tanulók képzése a munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében forgácsoló- és szerszámkészítő szakmákban. 2013-ban a mechatronikai technikus szakmát kezdték el oktatni, idén pedig az érettségire épülő automatikai technikus képzéssel is foglalkoznak.

Doma Dániel – tanuló
,,Az automatikai technikus szakma érdekel engemet és a Puskás nyílt napján is voltam, és ott is hallottam, hogy ide is vesznek fel a szakma tanulóit.”

A mintegy félszáz érdeklődő diákot a szüleik is elkísérték. Ez az édesanya a fiával érkezett.

Hérincsné Illés Ildikó - szülő
,,Arra biztatom, hogy ő válasszon…szerettük volna látni, hogy mindez a gyakorlatban hogyan működik.”

Az LuK Savaria a jövőben két gépi forgácsoló osztályt indítana, 48 fővel, továbbá 5 automatikai technikust is képeznének.