Hírek

Nyílt napot tartott a Premontrei

2019. november 15., 14:52

Az általános iskolásoknak februárban kell beküldeniük a jelentkezési lapot a választott középiskolába. Még lehetőségük van a választásra, ebben segítségükre lehetnek a nyílt napok. A premontrei gimnázium csütörtökön tárta szélesre a kapuit az érdeklődők előtt.

Nyílt napot tartott a Premontrei

Óriási érdeklődés övezte a premontrei gimnázium nyílt napját. Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen képzéseket és tanórán kívüli elfoglaltságokat kínál az intézmény.

Barnabás még nem döntötte el, melyik iskolát választja, de azt már tudja, milyen tárgyat szeretne nagyobb óraszámban tanulni.

Bakó Barnabás
“A testvérem ide jár, megnézem, milyen, de a négyéves angol érdekel.”

Anita Vasvárról érkezett, neki határozott elképzelése van a jövőről: ügyvéd szeretne lenni, valószínűleg külföldön, ezért a rendészeti szak, illetve a német tagozat  érdekli.

Boromisza Anita
“A német azért, mert németet tanulok, és Ausztriában szeretnék majd dolgozni. A rendészet pedig az ügyvédség miatt.”

A rendészeti tantárgy az általános gimnáziumi képzést bővíti ki. A tanulóink heti két órában ismerkednek a rendészeti szakmákra jellemző tevékenységekkel.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
“Belügyi rendészeti ismeretekből érettségit lehet tenni mond közép-, mind emelt szinten, erre e négy év során felkészítést kapnak. Ezekkel a diákokkal a sport terén is másképp foglalkozunk.

Emellett biológia, informatika, német, angol tagozatos, és angol nyelvi előkészítő osztályokat indítanak.

A nyílt napon különböző tanórákat is látogathattak az érdeklődők.

Az új, a „Z” osztályban a digitális tananyagra épülő oktatás kerül előtérbe.

Az iskolában sokféle szabadidős program közül választhatnak a diákok.

Kovács Pál - tanuló, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
"Nagyon boldog vagyok, hogy itt tölthetetm el a középiskolai éveimet. Azt mondhatom, hogy majdnem mindenre van lehetőség. Aki a művészetek iránt érdeklődik, annak ott van például Denis kórusa. Aki pedig sportolni akar: tökéletes konditermünk is van.”

A Csornai Premontrei Apátság által fenntartott iskolában természetesen a lelki nevelésre is kiemelt figyelmet fordítanak.

Hancz Gábor Tamás - nevelési igazgatóhelyettes, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
“A gyerekekkel sok szempontból találkozunk. Hittanórákon, egyházi programokon, tanévnyitó és -zárókon, illetve lelki napok is vannak karácsony és húsvét előtt.”

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nem tart felvételi vizsgát, a pontszámítás az általános iskolából hozott jegyek alapján történik.