Hírek

Nyílt napot tartott az Állatvédők Vasi Egyesülete a Kutyatár utcai Ábránd Állatotthonban

2024. április 15., 19:05

Nyílt napot tartott vasárnap az Állatvédők Vasi Egyesülete a Kutyatár utcai Ábránd Állatotthonban. Az érdeklődők megismerkedhettek az itt élő kis védencekkel és az önkéntesek munkájával is. A kutyákat meg is sétáltathatták.

Nyílt napot tartott az Állatvédők Vasi Egyesülete a Kutyatár utcai Ábránd Állatotthonban

Ő itt Alma, éppen sétálni indul egy családdal.

nem kell félni...gyere, Alma

Sokan érkeztek vasárnap az Ábránd Állatotthonba, hogy meglátogassák a gazdira váró jószágokat.

Polgárné Váczi Nikoletta

“Azért jöttünk igazából, sétáltatni kutyust. Megsimogatni, megdögönyözni, egy kicsi lelki támogatást adni nekik.”

A látogatóknak az állatok is örültek, izgatottan várták a simogatást és a jutalomfalatokat is.

az erdőn keresztül ki tudtok menni

Az Állatvédők Vasi Egyesülete havi rendszerességgel fogad látogatókat a menhelyen. Itt mindenki láthatja, milyen változatos munka folyik, és milyen sok állatra vigyáznak: a kutyák és macskák mellett kecskék, madarak, rágcsálók is menedékre lelnek.

Vértesi Andrea - elnök, Állatvédők Vasi Egyesülete

“Egyesületünknél most már hagyományos az, hogy havonta egyszer nyílt napot tartunk, ilyenkor bárki eljöhet az Ábránd Állatotthonba, és körülnézhet, megnézheti, hogy hogyan dolgozunk, hogyan élnek az állatok.”

Az egyesület a nyílt napok alkalmával adományt is gyűjt. A látogatók hozhatnak eledelt, tisztítószereket és olyan eszközöket, amelyek hasznosak lehetnek az állatok mindennapi ellátásában. Ilyenkor önkénteseket is toboroznak, akik szívesen részt vennének a menhely működtetésében, és kisebb-nagyobb munkával segítenének. Fontos tudni, hogy a nyílt nap nem örökbefogadó nap, de persze lehet érdeklődni a családra váró állatokról. A gazdikeresés hosszabb folyamat, és alaposabb ismerkedést jelent.