Hírek

Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

2010. június 17., 08:44
Június 15-én felkerültek a képviselők vagyonnyilatkozatai az Országgyűlés honlapjára, azok így bárki számára elérhetőek. A Vas megyei honatyák mindegyike eleget tett a törvényi előírásnak.
Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

Az új képviselők közül a szocialista Nemény András számít a legtehetősebbnek. Nyilatkozata szerint tulajdonosa egy szombathelyi 79 négyzetméteres lakás felének valamint egy 4 éves Skoda SuperB személygépkocsinak. Emellett 2 millió forint készpénze és 11,5 millió forint pénzintézeti követelése van. 2009-ben osztalékként több mint 6,5 millió forintot vett fel saját cégeiből. Önkormányzati képviselőként havi 190 ezer forintos juttatásban részesül. A parlamentbe újonnan bejutott képviselő még rajta kívül a Fidesz-KDNP-s Gulyás Gergely és a jobbikos Bana Tibor. Mindkettejük nevén van ingatlan  és hiteltartozásuk is van.

A két legjobban kereső képviselőt a régiek között találjuk, Ipkovich György az országgyűlés honlapja szerint 1.091.000 forint javadalmazásban részesül, polgármesteri fizetése pedig 580.000 forint. Bevallása szerint ő rendelkezik a legnagyob adóssággal is, összesen több mint 10 millió forinttal.  Puskás Tivadar a honlap szerint a képviselőségért valamivel több mint 1 millió forintot kap, míg mentőfőorvosként 560.000 forintot keres. A PTE docenseként is kap fizetést, havi 120.000 forintot. A képviselő - csakúgy mint Ipkovich - több ingatlannal is rendelkezik Vas megyében, ezek többnyire erdők, és szántók.