Hírek

Nyugalmas volt az ünnep a mentőknél és a katasztróvédelemnél

2021. január 04., 21:27

A kijárási korlátozás és a közterületi tűzijátékozás tiltása miatt jóval kevesebb ilyenkor megszokott feladatuk volt a mentőknek és a tűzoltóknak Vas megyében is. A lánglovagoknak leginkább a közlekedési balesetek műszaki mentése adott munkát az ünnepek alatt, bár szilveszterkor egy gázszivárgáshoz is vonulniuk kellett. A mentők esetszáma viszont a koronavírus miatt több volt, mint a korábbi években.

 

Nyugalmas volt az ünnep a mentőknél és a katasztróvédelemnél

A Csaba utcai felüljárón nyolc autó rongálódott meg, miután a burkolaton tükörjéggé fagyott a köd december 27-én. 29-én a 87-es főúton Gencsapáti térségében csúszott fának, majd borult fel a munkásokat szállító kisbusz, 4-en sérültek meg a balesetben. Balogunyomnál pedig személyautó sodródott ki a jeges úton és kidöntött egy villanyoszlopot. 30-án pedig a Szent Márton utcában egy kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat. A január műszaki mentéssel indult, Sében csúszott árokba egy autó.

Balogh Eszter – szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
„Szilveszter napja mondhatni nyugodtan telt. 31-én egy balesethez kellett vonulni az egységeknek. Kőszeg térségében egy személyautó kerítésnek ütközött. Itt a kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint levontatták a ház kerítéséről. Ezen kívül nem sokkal éjfélt követően a sárvári tűzoltóknak kellett egy műszaki mentéshez vonulni.

A mentőknek – ahogy 2020 nagy részében, úgy az év végén is – a koronavírus járvány adta a legtöbb feladatot. Az ünnepekhez köthető esetek szinte teljesen elmaradtak.

Lórántfy Mária – regionállis igazgató, Országos Mentőszolgálat
„Tehát nem volt baleset, szilveszter éjszaka nem kellett szilveszteri buliból magatehetetlen, súlyos, kritikus állapotú ittas, bódult, egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló főleg fiatalokat ellátnunk, kórházba szállítanunk.”

December 28-án a Kisfaludy és Szent Márton utcák közötti parkolóba egy kihűlt hajléktalanhoz hívták a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Összességében csendesen teltek az ünnepek.