Hírek

Nyugdíjas sportnapot tartottak

2017. május 23., 14:57

A nyugdíjas szövetség áprilisban rossz idő miatt elmaradt sportnapját az elmúlt hétvégén pótolták. Ezúttal verőfényes időben, hat sportágban, mintegy száz idős ember mérte össze ügyességét, gyorsaságát, állóképességét és szellemi frisseségét.

Nyugdíjas sportnapot tartottak

Idilli környezetben, az Arborétum Sporttelepen, jól előkészített pályák várták a nyugdíjas szövetség sportnapjának résztvevőit. A hagyományos sportágak - az asztalitenisz, a sakk, a teke, a pentanque és a darts mellett - az idén először atlétika is szerepelt programban: súlylökésben és 60 méteres futásban is össszemérhették erejüket, illetve gyorsaságukat a versenyzők.

Dancs István elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
„Nagyon örülök annak, hogy nagyon sok nyugdíjas eljött, és szívesen vannak együtt , és szívesen sportolnak. Kitűnő jó hangulatban és egypár helyen különösen jó eredménnyel, örülünk ennek nagyon. A legvégén körülbelül fél egy, egy óra körül ünnepélyes eredményhirdetést tartunk.

A szőlősi nyugdíjas klub tagjai közül harminchatan vettek részt a versengésben.

Kelemen József vezető, Szőlősi Nyugdíjas Klub
Megpróbálunk nyerni, ha tudunk, de nem mindig sikerül általában, de a mozgás a lényeges. Általában akik idejönnek valamikor, valamilyen sportot űztek. Én futballoztam annak idején, 75 éves vagyok már, nem megy annyira a futás, a mozgás, de azért mindenben részt veszek. Fölkészültem dartsból, de hát sajnos itt nem sikerült úgy mint otthon.

A nyugdíjas sportnapoknak nem csak szombathelyi résztvevői vannak, rendszeresen érkeznek versenyzők Szentgotthárdról is.

Schreiner Vilmosné elnök, Nyugdíjas Pedagógusok és Barátai Egyesület
„Minden évben öten, egy autóval jövünk, többen nem tudunk, pedig nagyon sok sportot kedvelő van körünkben. Az egyesületen belül is járunk tekézni, kirándulni, sőt patronáljuk a hátrányos helyzetű gyerekekeket már tizenhat éve, velük minden évben kirándulni járunk.

A rendezvény szervezői azt tervezik, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel jövőre tovább bővítik a versenyszámokat, így akár labdajátékok is bekerülhetnek a programba.