Hírek

Nyugdíjas sportversenyek és vetélkedők

2019. július 29., 14:28

A vasi nyugdíjas szövetség fontosnak tartja, hogy a korosztályuk tagjait ne csak az otthonukból mozdítsák ki, hanem szó szerint meg is mozgassák őket fizikailag és szellemileg is. Az előbbieket szolgálják a sportversenyek, utóbbiakat pedig a különféle vetélkedők.

Nyugdíjas sportversenyek és vetélkedők

Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége évente mintegy félszáz programot kínál a időskorúaknak. Ezek között vannak sportversenyek és kulturális események is.

Dancs István tiszteletbeli elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
„Megszerveztük kint az Arborétum sporttelepen a nyugdíjasok sportnapját, ahol hat sportágban versenyeztek a nyugdíjasok, megközelítően 100-an voltunk, de az indulók száma 170 körül volt, miután volt, aki kettő-három sportágban is elindult, mi meg örültünk neki, mert annál hangulatosabb, annál jobb.”

A legjobbak számára azonban itt nem ért véget a verseny: Ózdon, az országos döntőben folytatták, ahonnan huszonhárom éremmel és egy vándorserleggel tértek haza. Teljes vasi siker született a magyar-szlovén-osztrák részvétellel megrendezett nemzetközi tekeversenyen is, ahol mind a nők, mind pedig a férfiak között az első három helyen vasi induló végzett.

Az idén is nagy érdeklődés kísérte a megyei Ki mit tudot, amelynek énekes győztesei Salgótarjánban az országos könnyűzenei találkozón mutatták meg tudásukat, amelyet zsűri hat serleggel jutalmazott. (5.15) A legjobb versmondók pedig most készülnek Győrbe, a regionális szavalóversenyre. A szellemi frissességet vetélkedőkkel tartják szinten.

Molnár Árpád elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
„Több hónapon átível a nyugdíjas akadémikus szellemi vetélkedő, amelynek az a lényege, hogy két fordulót írásban kell a résztvevő klubok és egyesületek beküldjenek. Akkor a harmadik forduló szóbeli lesz. Ez nagyon sok kérdést felölel földrajz, történelem, biológia, zene.

A visszaküldött feladatlapokat legjobban kitöltő csapatok szereznek jogot majd az októberi megyei döntőben való indulásra.