Hírek

Nyugdíjasok kertipartija

2019. június 06., 13:08

Jó hangulatú kertlátogatásra hívta a parkerdei egyesület a Váci utcai idősklub tagjait. Kapcsolatuk öt éve tart, rendszeresen látogatják egymás rendezvényeit. A legutóbbi alkalommal kerti séta, tombola, nótázás és viccmesélés is szerepelt a programban.

Nyugdíjasok kertipartija

Házi pálinkával és medvehagymás pogácsával várták vendégeiket a kiskertesek. A bográcsban már kora délelőtt javában rotyogott az ebédre való.

Kiss Józsefné
"Hagyományos magyaros gulyást készítünk, hús, burgonya, fűszerek, házi csipetkével, ami még ezután kerül bele."

Szép nyárias időben az árnyékba húzódva, jó hangulatban beszélgettek a kiskertesek és a nyugdíjas klubtagok. Sokan nem először jöttek a programra, és már várták ezt az alkalmat.

Makainé Konczér Ágnes
"Nagyon jól érzem magam, nagyon jó a társaság."

Lengyel Piroska
"Együtt vagyunk, hasonló korosztály, hasonló érdeklődés, jó levegőn vagyunk, ellátnak, kényeztetnek minket. Kell ennél több?"

Az egyesület és a klub 2014-ben vette fel egymással a kapcsolatot.

Molnár Lajos - elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
"Meghívtuk őket mindjárt az első évben egy kertlátogatásra, ahol nagyon jól érezték magukat a nyugdíjasok, megtekintettünk 3-4 szép keretet, utána visszahívtak minket szüreti mulatságra."

Azóta már főzőversenyen és farsangi mulatságon is részt vettek közösen. Ezúttal egy Nefelejcs utcai kertben gyűltek össze, amellyel tulajdonosa már szépkert-díjat is nyert.

Szendrey Veronika
"Nagyon örültem, ez a kert erre készült, szeretem, ha sok ember jön. Nagy a terület, 40-50 embert is szívesen látunk vendégül."

A 25 éve alakult Parkerdei Kertbarát Egyesület egyik célja, hogy ha csak lehet, megnyissa a kerteket az érdeklődők előtt, és népszerűsítse a kertészkedést, mint az időskori egészségmegőrzés egyik hatékony formáját.