Hírek

Nyugdíjasok munkában

2018. január 19., 16:25

Tavaly ősszel kezdte meg a működését a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezete. Az elmúlt három hónapban a szövetkezet közreműködésével több mint harminc nyugdíjas vállalt munkát.

Nyugdíjasok munkában

A dolgozni akaró nyugdíjasok munkavállalásának elősegítésére jött létre a Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet. A lehetőségekről a szervezet ügyfélszolgálatán kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Németh István igazgatósági elnök, Senior Masters Nyugdíjas Szövetkezet
„A múlt év szeptemberi regisztrálásunk után megindult az érdeklődés a nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatás irányába, ezt az ügyfélszolgálatunk hétköznaponként 8 és 12 óra tudta fogadni. És hát a karácsony előtti időszakban ez az érdeklődés egy kicsit megcsappant, de az új év kezdetével annál nagyobb lendülettel tovább folytatódik. „

Vincze Józsefné is a nyugdíjas szövetkezethez fordult a problémájával.

Vincze Józsefné
„A tévéből hallottam a nyugdíjas szövetségről és megkerestem őket, szeretnék segítséget kérni ahhoz, hogy kevesebb adót kelljen fizetni. Éjszakába dolgozom, megszorultam anyagilag a lakás tatarozása végett. Azért mentem el dolgozni, mert nagyon alacsony a nyugdíjam. „

Vannak olyanok is, akik nem feltétlenül az anyagiak miatt dolgoznának a nyugdíj mellett.

Hajduné Horváth Erika
„Amikor elmentem nyugdíjba azt gondoltam, hogy nem fogok dolgozni, mert az az igazság, hogy van egy két és féléves unokám, azt gondoltam, hogy nekem most ő a legfontosabb, de az az igazság, hogy egy idő után kiderült, hogy azért vágyok a közösségre meg a csapatmunkára, mert én a régi munkahelyemen is hasonló munkakörben, és azt gondoltam, hogy nagyon szívesen segítenék a szervezésben.”

A nyugdíjas szövetkezet nyilvántartásában már több mint másfél száz dolgozni kívánó időskorú szerepel, miközben meghaladja a harmincat azok száma, akik már kaptak munkát.