MNB - 2
MNB

Hírek

Nyugodt évet zárt 2016-ban a katasztrófavédelem

2017. február 14., 16:17

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016-ban nyugodt évet zárt. Így a napi munkavégzés mellett jutott idő a megelőzésre, az önkéntes szervezettel való foglalkozásra, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterület terveinek a pontosítására.

Nyugodt évet zárt 2016-ban a katasztrófavédelem

Tavaly összesen 364 tűzeset  történt Vas megyében, több mint 700 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók és volt 380 téves riasztás is.

Seper András - igazgatóhelyettes, katasztrófavédelmi igazgatóság
„2016 évben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén bekövetkezett események száma a tűzesetek száma csökkent, ez köszönhető a megelőzési tevékenységnek. Mintegy 90 százalékkal több hatósági ellenőrzést tartottunk a tűzesetek száma így 7 százalékkal csökkent 2015 évhez képest.”

A megye közútjain tavaly csaknem ezerötszáz ellenőrzést végeztek, azt vizsgálták, hogy a fuvarozók betartották-e a  veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szabályokat. A nagy tranzitforgalom ellenére Vasban nem történt olyan baleset, amelyben veszélyes anyagot szállító jármű lett volna érintett. A sikeres pályázatok eredményeként 2016-ban jelentősen bővült az önkéntes tűzoltóságok eszközparkja, idén pedig két újabb, hazai gyártású tűzoltófecskendő autóhoz jut az igazgatóság

Unger István - gazdasági igazgatóhelyettes, katasztrófavédelmi igazgatóság
„Az igazgatóság az elmúlt évben 2 milliárd 250 ezer forinttal gazdálkodott. Ennek jelentős része személyi juttatás volt. A dolgozóknak a fizetése, illetve ehhez kapcsolódik még a munkaadókat terhelő járulékok kérdése is. Ez jelentős összeg, a növekmény durván olyan 20 százalékvolt.”

A szakmai munka mellett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különféle rendezvényeket is szervezett. Ilyen volt a II. megyei tűzoltó találkozó, amely félezer tűzoltót mozgósított, és megmutatta, hogyan tudnak együtt dolgozni a hivatásos, az intézményi és az önkéntes tűzoltó egységek.