Hírek

Öko-címke

2018. június 19., 14:52

Városszerte a legkorszerűbbek a Szombathelyi Távhő Mikes Kelemen utcai kazánházai. Ezek működését minősítette most egy úgynevezett öko-címkével a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége. A remek eredményt közszemlére is teszik.

Öko-címke

“Ezeket a besorolásokat már jól ismerjük az elektromos eszközökről, könnyű eligazodni rajta.”

Ilyen közérthető jelzésekkel látták el azt a címkét, amely mostantól a Szombathelyi Távhő Mikes Kelemen utcai kazánjait minősíti. Kiderül róla, hogy a szolgáltatás milyen hatással van a környezetre.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“Három paraméter szerint kerülnek értékelésre a távhőszolgáltatási rendszerek. Az egyik a primer energiahatékonyság. Ez azt jelenti, hogy milyen hatékonyan tudja az energiát felhasználni a távhőszolgáltató. A másik a zöldenergia-felhasználás, tehát hogy megújuló energia tekintetében milyen arányban használ megújuló energiát. Ugye itt a Mikes ellátási területen két kazánház biztosítja a fűtés szolgáltatást az egész Joskar-Ola lakótelepnek. A kettő közül az egyik az a faaprítékos kazánház, ami megújuló energiát, biomasszát használ fel. És ugye a szén-dioxid-kibocsátás a harmadik, amiben szintén a legmagasabb értékelést tudtuk elérni.”

Az első paraméternél D, a másik kettőnél A+ minősítést kapott a Szombathelyi Távhő. A cég várhatóan augusztus elején egy nyílt nap keretében, ünnepélyes keretek között helyezi majd ki jól látható helyre az öko-címkét.

A környezetvédelem melletti elkötelezettségüket jelzi az is, hogy két új elektromos autót szereztek be a közelmúltban. A lakossági hibaelhárítást végző szerelők már ezekkel járják az utcákat.