MNB
MNB - 2

Hírek

Ökölvívó Emlékverseny

2018. június 14., 15:11

Ismét megrendezték Szombathelyen a Hauer Lajos Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt. A viadalon a két vasi klub sportolói több mint tíz aranyérmet gyűjtöttek be.

Ökölvívó Emlékverseny

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Skorpió Box Club a Hauer Lajos Emlékversenyt, mellyel fiatalon elhunyt sportársuknak kívánnak emléket állítani a szombathelyi ökölvívók. A Haladás impozáns sportcsarnokában megtartott viadalra ezúttal szinte az egész ország területéről érkeztek nevezések, de külföldi klubok is képviseltették magukat. A résztvevők között sok volt az egészen kezdő gyermek, mellettük viszont több korosztályos válogatott bokszoló is ringbe lépett.

Varga Roland - vezetőedző, Skorpió Box Club
“A célunk ezzel, hogy Szombathelyen fellendítsük az ökölvívást. De nem csak Szombathelyen, hanem az egész országban. Ez egy nívós versennyé nőtte ki magát. Ezt mutatja, hogy szlovák, szlovén és német ökölvívók is részt vesznek a gálánkon.”

A viadalon a rendező Skorpió Box Club, valamint a szintén Vas megyei, egészen pontosan kőszegi Fitt-Box egyaránt tíz-tíz versenyzőt indított. A szombathelyiek közül az egyik legismertebb bokszoló az a Döbrösi Ádám volt, aki kifejezetten örült annak, hogy hazai közönség előtt is megmutathatta magát.

Döbrösi Ádám - ökölvívó, Skorpió Box Club
“Ilyenkor azért elég nagy drukk van az emberben, amikor itthon bokszol. Plusszba oda akarja magát tenni, mert az a közönség látja, aki hozzá a legközelebb áll. Ilyenkor ez vagy pozitívan, vagy negatívan hat. Ezt mindenkinek magának kell tudnia kezelni.”

A versenyen a vasi klubok alaposan kitettek magukért. A Skorpió nyolc,míg a Fitt-Box hat aranyérmet gyűjtött be. Emellett mindkét egyesület több dobogós helyezéssel is büszkélkedhet.