Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Október a látás hónapja

Adásban volt: 2018. október 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Országszerte közel 300 optikában van lehetőség ingyenes szemvizsgálatra. Évente egyszer érdemes ellenőriztetni a látásunkat, mert olyan rejtett szembetegségekre derülhet fény, amelyek visszafordíthatatlan látásromlást okozhatnak. Az idei kampány a digitális eszközök károsító hatásaira hívja fel a figyelmet.

Mindössze néhány percig tart, és teljesen fájdalommentes a vizsgálat, amit évente egyszer mindenkinek érdemes elvégeztetnie, akkor is, ha látszólag nincs baj a szemével. Speciális műszerrel a szem fénytörési hibáját, és az esetleges szaruhártya-rendellenességeket is ki tudják szűrni.

"Meg tudjuk nézni szűk és tág pupillánál, hogy dioptriakülönbség van-e, szürkehályogja van-e az illetőnek, szemnyomás mérésre alkalmas."

A vizsgálat során a szembetegségeken túl diabéteszre és magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. Kevesen tudják, hogy az okostelefonok, tabletek által kibocsátott kék fény milyen káros a szemnek. Ha sokat ülünk a képernyő előtt, szemfáradtság, irritáció, fejfájás, homályos látás és álmatlanság jelentkezhet.  

Nagyidainé Kiss Györgyi - optometrista-kontaktológus, Trend Optika
"Nem csak a retinasejteket károsítja maradandóan, ami később visszafordíthatatlan károsodást okoz akár makuladegenerációt, szürkehályogot, hanem a szem környéki ráncok kialakulását is elősegíti, és mindenképp javasolt kékfény szűrésére alkalmas szemüveg viselése."

Minden második embernek szüksége lenne látáskorrekcióra, Magyarországon mégis közel másfél millióan még sosem vettek részt szűrővizsgálaton. A látás hónapja akció lehetőséget biztosít arra, hogy bárki ingyenesen ellenőriztesse a látását. Ha a vizsgálat során problémát találnak, szakorvoshoz irányítják a pácienst.

Perjési Péter - látszerész mester, tulajdonos, Perjési Optika
"Minden évben visszatérő promóció a látás hónapja, a két nagy szakmai szervezetünk, az ipartesület és a látszeréesz szövetség alakította kim ezt a programot. Egy figyelemfelhívás, aki esetleg éven át nem jelentkezik az üzletben, és látásproblémája van."

Nem kell mást tenni, mint előre bejelentkezni a kampányban részt vevő optikák valamelyikébe. Az üzletlistát megtalálják a www.latasellenorzes.hu oldalon.

2018. október 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében