Hírek

Októberi közgyűlés előzetes

2012. október 30., 17:50

Az ünnepi hosszú hétvége miatt ezúttal a hónap utolsó szerdáján ül össze a szombathelyi képviselő testület. 21 napirendet nyilvánosan, ötöt zárt ülésen tárgyalnak. Szó lesz többek között a járási hivatalokról kötendő megállapodásról, és a MÁV-ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba vételéről. A szerdán délelőtt 9 órakor kezdődő közgyűlést ezúttal is élőben követhetik nyomon internetes oldalunkon, az sztv.hu portálon.

Októberi közgyűlés előzetes

Az első napirendi pontban várhatóan jóváhagyják a járási hivatalok kialakításáról szóló megállapodást. A kormányhivatal várhatóan átveszi az államigazgatás területén tevékenykedő önkormányzati dolgozókat, valamint használatba veszi a gyámhivatal és az okmányiroda épületét.
Megalkotják a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló rendeletet, és az állattartókra illetve állattartó épületek elhelyezésére vonatkozó rendeletet. Határoznak a felsőoktatásban tanulókat segítő, Bursa Hungarica Ösztöndíj-pályázathoz való csatlakozásról. Fenntartói megállapodást kötnek a Weöres Sándor Színházzal, a Mesebolt Bábszínházzal és a Savaria Szimfonikus Zenekarral, ez a feltétele a  támogatások lehívásának a központi költségvetésből.
A képviselők tájékoztatót hallhatnak a távhőszolgáltató számlázásával kapcsolatos vizsgálat eredményéről és az önkormányzati utak téli üzemeltetéséről.
Tárgyalnak a Savaria Városfejlesztési Kft. jövőjéről is. A város kezdeményezi a MÁV-ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét, és ismét napirendre kerül a közterület-megfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztéséről szóló előterjesztés.
Zárt ülésen kitüntetésekről, hatósági és személyi ügyekről döntenek.