Hírek

Ökumenikus imahét

2011. január 21., 15:26

"...kitartottak az Apostolok tanításában..." - ez volt az idei ökumenikus imahét vezérgondolata. Már hagyomány, hogy a történelmi egyházak felekezetei minden évben január harmadik hetében sorra látogatják egymás templomait. Csütörtökön este a református templomban gyűltek össze a hívek.
Ökumenikus imahét


Közös imádságra, éneklésre és igehirdetésre gyűltek össze a különböző felekezetek hívei, papjai és lelkészei a református templomban. Az alkalmon elhangzott, hogy ökumenét, a keresztény felekezetek egységét megélni nemcsak az ünnepi hét feladata, hanem a hétköznapoké is.

Császár István - katolikus plébános
"Közös a Szentírás, közös a hitvallásunk, közös az Úr imája, amit együtt imádkozunk minden alkalommal, és ezek erősítenek minket. Istenbe, Krisztusba vetett hitünkbe és ezáltal hisszük, hogy ez az egység is majd bekövetkezik, erősödik."

A katolikus, református, evangélikus és a baptista felkezetek hívei megtöltötték a templomot. A történelmi egyházak vezetői nyitottak a közös együttmunkálkodásra - mondta el híradónknak Steinbach József a református egyház püspöke.

Steinbach József - református püspök
"Az evangéliumra, az igazi örömhírre nagy szükség van. Az azonban nagy kérdés, hogy a ma emberét a történelmi egyházak, hogyan tudják megszólítani, hogyan tudjuk az evangéliumot ma a modern ember felé kommunikálni."

Az ökumenikus imahét jó alkalom arra, hogy összekovácsolja a különböző felekezetek híveit. Fontos, hogy az emberek észrevegyék, hogy szükségük van egymásra, közös a küldetésük - hangzott el. Az imahét szombathelyi programsorozata ma délután ért véget.