MNB
MNB - 2

Hírek

Olad-Simon Napok

2018. április 11., 14:51

A háborús emlékév és az utazás a fő témája az idei Olad-Simon napoknak. A péntekig tartó programsorozat ünnepélyes megnyitóján helytörténeti és képzőművészeti kiállítás is nyílt Időutazás címmel a Simon István utcai iskolában, Oladon.

Olad-Simon Napok

Spanyolországba vitték a közönséget az oladi diákok. Mintegy száz gyermek szerepelt abban a zenés-táncos műsorban, amelyet az Olad-Simon napok megnyitóján mutattak be, Utazás címmel. A gyerekek ízelítőt adtak a nemzetek jellegzetességeiből.

Takács Imréné - igazgató, Oladi Általános Iskola
“Minden évben az aktuális emlékéveket, eseményeket is igyekszünk belecsempészni, mint ahogy idén is. Két ilyen fontos dolog volt idén, a Mátyás-emlékév és az első világháború.”

Hagyományosan képzőművészeti, helytörténeti kiállítással kezdődött a péntekig tartó rendhagyó iskolahét. Az egész éves múzeumi élményeiket mutatták meg alkotásaikkal: vannak itt mini kódexek, iniciálék, de üzenetek is a frontról.

Csapláros Andrea - igazgató, Savaria Múzeum
“Döbbenetes az, hogy saját kezűleg hogyan készítették el ezeket a képeslapokat, saját gondolataikból, a másik oldalon pedig üzeneteket írtak a családjaiknak, nem lemásolták őket, hanem azt az írásmódot utánozva, de saját gondolataikat megfogalmazva, és ezek kerültek most itt kiállításra.”

A két évtizede működő intézménybe az utóbbi hat évben egyre több kisdiák adta be jelentkezését.  Ez köszönhető az Olad-Simon napoknak is, amikor az iskola rendhagyó programokkal - vagyis nem a megszokott tanórákon - mutatja meg, mire képesek az itt tanuló gyerekek.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerület
“Annyiban mutat valós képet az iskoláról, hogy azokat a képességeiket meg tudják mutatni a diákok, amire felkészítették őket a tanárok, ap edagógusok, az iskola, ezeket az értékeket minden nap gyakorolják, most itt nyilvánosan is, közönség előtt is be tudják a diákok mutatni.”

Az Oladi iskola tanulóinak munkáit az intézmény földszinti aulájában tekinthetik meg az érdeklődők a hónap végéig.