Hírek

Oladi fórum

2011. február 17., 17:01
Az utak és a játszótér állapotára, valamint a buszközlekedésre panaszkodtak tegnap este egy lakossági fórumon az oldai városrész lakói. Kifogásolták, hogy több út szinte járhatatlan a városrészen. Szóba került az is, hogy a Herman-iskolával szemben új megállót kellene kialakítani.
Oladi fórum

Ez a Síp utca az oladi dombon. Így néz ki a kilátóhoz közeli oldalon: mindenhol gödröket látni, járda nincs.
Ez pedig már a Szabadidőközpont felé eső oldal. Itt még rosszabb a helyzet.

Csak lassan lehet autókkal közlekedni a Síp utcában.
Nem jobb a helyzet a Csúszka utcában sem. Látszik, hogy ez az autó is csak lassan tud haladni. Itt is gödröket kell kerülgetni.

Várhatóan még az idén megkezdődik az utca felújítása. Az önkormányzat ugyanis rendelkezik a szükséges engedélyes tervekkel.
De nemcsak az utakat kellene rendbehozni. Az oladi templomnál lévő játszótér és sportpálya is felújításra szorul. Ezt a problémát, úgy néz ki még ebben az évben orvosolni tudják.

Lazáry Viktor alpolgármester
"Én azt szeretném, ha ez egy multifunkciós pálya lenne. Tehát olyan festést kapna, a kapuk mellett lenne rajta egy vagy két pár kosárpalánk is, illetve a végső cél az lenne, mint a többi külvárosi sportpályánál, hogy körbekerítést kapjanak ezek a területek."

Az oladi fórumon Lazáry Viktor elmondta: 1 millió forintot , tavalyi képviselői keretét ajánlotta fel erre a célra. Szóba került a fórumon, hogy az Aranypatak-lakóparkban egyelőre nincs buszközlekedés, valamit, hogy a Herman-iskolával szemben, egy új buszmegállót is létesíteni kellene.