Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Oladi temető bővítése

Adásban volt: 2014. április 29.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Bővíthetik az oladi temetőt. A közgyűlés elvi támogatását adta az elképzeléshez, erről döntöttek a legutóbbi ülésen. Új területet kell majd vásárolni, amit megfelelő előkészítés után lehet temetkezés céljára hasznosítani.

Az oladi temetőben évente 15-20 temetést végeznek. Ezek közül 4-5 a koporsós, a többi hamvasztásos, urnás temetés. A létesítmény megtelt. Már csak néhány hely van a koporsós temetésekre. Az itt élők viszont nem akarnak lemondani a temetőről. Ezért igyekeznek minden követ megmozgatni, hogy a bővítésre megoldás szülessen.

Ez az egyetlen lehetséges iránya a bővítésnek - mutatja Kiskós Ferenc, a temetkezési vállalat vezetője. A terület azonban még nincs önkormányzati tulajdonban. Ezt a kérdést mielőbb rendezni kell annak érdekében, hogy bővíthessék a temetőt. A teendőket legutóbbi ülésén határozta meg a közgyűlés.

Lazáry Viktor - alpolgármester
“Felkérte a polgármestert arra, hogy az oladi temető környékén lévő magántulajdonosokkal kezdődjön tárgyalás, kezdődjön meg az értékbecslése a területeknek. Hogy ezeknek a megvételével a temető bővítése megkezdődhessen.”

Ezt követően kerülhet sor az előkészítő munkálatokra.

“Fákkal benőtt területről van szó. A fákat ki kell vágni, gyökérteleníteni kell. A temető létesítést egy talajmechanikai vizsgálatnak is meg kell előznie. Magyarul meg kell vizsgálni, hogy a talaj vízszintje 2 méter alatt van.”

A közgyűlés elé került anyagból kiderül: az érintett területek tulajdonosai sem szeretnék a temető bezárását. A bővítés érdekében hajlandók lennének területeket eladni ingatlanaikból.

Kiskós Ferenc - ügyvezető igazgató, Vas Megyei Temetkezési Vállalat
“A megvásárlás esetén várhatóan az új temető bővítésével az oladiak temetkezési problémája meg fog oldódni. 15-20 évre biztosítja az oladiaknak a temetkezést. Ha ezt sikerül megoldani.”

Azt, hogy az eljárás, majd a terület rendezése mennyi időt vesz igénybe, és mikor lehet az új területeken parcellákat létrehozni, még nem lehet tudni. Azt viszont már igen, hogy a temető más részein alkalmazott lépcsős módszer szerint alakítják majd a sírhelyeket. A tervek között szerepel, hogy parkolóhelyeket is létesítenek a környékén.

2014. április 29.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében