Hírek

Olasz esttel kezdődik az Iseumi Játékok programsorozata

2019. július 24., 18:59

A közönség 3 olasz tenor előadását hallgathatja meg - a produkciónak különleges hangulatot ad a rekonstruált ókori szentély.

Olasz esttel kezdődik az Iseumi Játékok programsorozata

Világszerte ismert operaslágerek csendülnek fel Szombathelyen. A műsorban Verdi, Puccini, Rossini és Donizetti-áriák szerepelnek.

Denis Biancucci művészeti vezető, zongoraművész
Erre az estére kifejezetten a tenor hangot emeltük ki, főként azért, mert a tenorra írt  operaáriák a legismertebbek, és Pavarotti, aki egy személyben szimbolizálja az olasz operaslágereket, maga is tenor volt.

A 19-20. századi olasz szerzők műveit Olaszországból érkezett énekesek tolmácsolják.

Giorgio Casciarri operaénekes
Ennél jobbat nem is kívánhattam volna magamnak, mint hogy tenor vagyok. Életem talán legnagyobb szerencséjének tartom, és óriási hála van bennem, hogy tenor lehetek.  

A 3 tenor második alkalommal ad közös koncertet, nemritkán a közönség is együtt énekel velük.

Domenico Menini operaénekes
A szerelem, ez az emberi érzés az egyik titok, a szerelmesek közötti távolság, és ennek a leküzdése. Gyakori témája ez az operáknak, és ezekre fogékonyak az emberek, talán át is segítik őket a nehéz helyzeteken.

A műsor második felében a délolasz hangulatot idéző nápolyi dalok világából hallhat a közönség hol pezsgő, hol andalítóan romantikus zenei kavalkádot.

Alessandro Goldoni operaénekes
A nápolyi dalok gyakorlatilag Olaszország részét képezik, egy olyan kultúrát, ami  népszerűvé teszi Olaszországot, annak ellenére, hogy ezek a dalok sokszor nagyon is szomorúak.

Az énekeseket a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséri, akik néhány napja még a Bartók Fesztivál főszereplői voltak.

Thomas Kornél asszisztens karmester, Savaria Szimfonikus Zenekar
Előző héten Bartók volt, ami igazán súlyos és néha kicsit depressziós is tud lenni, most egy ilyen boldog egzisztenciában van a zenekar, hogy ilyen igazán lelkes, olaszos, bravúros darabokat tud játszani. 05:41

Az Iseumi Játékok programja szombaton a Szép nyári nap című Neoton-musical-lel folytatódik, július 30-án pedig Miklósa Erika énekel az Iseum színpaddá alakított szentélyében.