MNB - 2
MNB

Hírek

Önkéntes munka Herényben

2011. április 20., 15:56
Rendbe tették tegnap délután a Herényiek háza udvarát a Savaria Szakképzőiskola tizedikes tanulói. Az oktatási intézmény a Társ Program keretében 350 ezer forintot nyert, melyet közösségi munkára fordíthattak. Az iskola elősorban a nyugdíjasok segítségét tűzte ki célul a herényi városrészben.
Önkéntes munka Herényben

17 fiatal jelentkezett a feladatra. Kitakarították az udvart, átfestették a szobrokat, padokat és a virágtartókat. Emellett már felajánlották a környék idős lakóinak is a segítségüket. Többek között kertrendezést, virággondozást vállalnának a tanulók. A többségüktől nem áll távol az önkéntes munka.

Ferencz Gergely - tanuló Savaria Közlekedési Szakképző Iskola
"Saját falumban is szoktam segíteni különböző munkákban, rendrakás, takarítások a faluban, parkosítás."

Rózsa Bence - tanuló, Savaria Közlekedési Szakképző Iskola
"a fiatalokról mindenki azt hiszi, hogy elzüllöttek és nem érdekli őket semmi, és ezzel is szeretném bebizonyítani, hogy igenis érdekel."

A Herényi Kulturális Egyesület mindig az önkéntesekre alapozta tevékenységét, csak néhány főállású dolgozójuk van. Most is szívesen vették a segítséget. Támogatják is az önkéntes munkát, hiszen itt működik a nemrég alakult Önkéntes Centrum egyik irodája is. Az elmúlt hónapokban már több mint százan regisztráltak. Számos területen tudnak önkénteseket foglalkoztatni, ezentúl pedig egyfajta értéket is képviselnek.

Szekér Tamás
"Összefogással, önkéntességgel nemcsak az önkéntes ad, hanem kap is, hiszen látja, hogy az ő munkája egy értéket teremt, közösséget szolgál. És ez nagyon fontos a mai időben, mikor minden csak a pénzről szól."

Az egyesület május 8-án rendezi meg a város egyik legnépszerűbb eseményét a Herényi Virágútat. Ennek lebonyolításában szintén több mint 100 önkéntes segítő vesz majd részt.