MNB
MNB - 2

Hírek

Önkéntesek Kőszegen

2011. július 22., 11:03
Önkéntesek jártak a kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézményben. Egy energetikai vállalat dolgozói fogtak össze és festettek, szereltek. Az intézménynek ilyen jellegű munkákra idén nincs kerete.

Önkéntesek Kőszegen
Több hektárnyi területen nyírták le a füvet ma a gyógypedagógiai intézmény parkjában. Az épületekben ablakot pucoltak, festettek, különböző szerelési munkákat végeztek. A karbantartást és felújítást azonban nem az intézmény saját dolgozói, hanem egy energetikai cég dolgozói vállalták.

Gérard Bourland - elnök-vezérigazgató, Dalkia Energia Zrt.
Ennek egyik célja, hogy társadalmilag hasznos tevékenységet végezzünk, ne csak szolgáltatásainkat értékesítsük a helyi közösségnek, hanem jobban részt vegyünk a helyi közösség életében. Másrészt a vállalaton belül a dolgozók közötti szolidaritást hivatott ez a nap erősíteni, hogy egy közös célért dolgozzanak.

A cég közel 50 dolgozója végzett ma önkéntes munkát Kőszegen. Az intézménynek önerőből erre nem lett volna pénze.

Nagy Gábor - igazgató, Dr. Nagy László EGYMI
Ez jelentős segítség az intézménynek. Erre saját forrásból idén nem volt meg az eszközünmk. 500 ezer forint értékben vásároltak csak anyagot és ha a munkájukat hozzáteszem, akkor ez egy jelentős összeg. példaértékű.

Jogászok, mérnökök dolgoztak a szerelőkkel együtt az intézmény felújításán, de az társaság igazgatótanácsának tagjai sem tétlenkedtek. Mindenki önként vállalta a mai munkát. Érkeztek segítők Győrből, Sopronból, és Budapestről is.

Kovács Ferenc elnök, Vas Megyei Közgyűlés

Önkéntesség éve van. Kicsit nagyobb a megértés és az empátia azok iránt, akik valamilyen szinten kivannak szakítva a társadalomból. Így lenne természetes, így lenne jó általában is.

Bár már július van, itt most jártak először önkéntesek. Az intézmény vezetője reméli, nem ők voltak az utolsók, akik segítettek.