MNB - 2
MNB

Hírek

Önkormányzati kézben a szombathelyi MÁV ingatlanok?!

2012. március 27., 16:16

Hosszú  éveken át tartó egyeztetések után a városi önkormányzat tulajdonába kerülhetnek a  MÁV ingatlanai, azaz a Rohonci úti sporttelep, a kenderesi utcai edző- és dobópálya, valamint a cirkusz területe a Sportliget szomszédságában.  A téma a csütötöki közgyűlés 19. napirendi pontja lesz majd.

Önkormányzati kézben a szombathelyi MÁV ingatlanok?!

Már 2008 óta téma Szombathelyen az úgynevezett MÁV-ingatlanok önkormányzati tulajdonba vétele. A jelenlegi helyzet  alapján hamarosan pont kerülhet a hosszú idő óta húzódó ügy lezárására.

Marton Zsolt alpolgármester, SZMJV
A MÁV illetékes vezetőivel egyeztetéseket folytattam, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a MÁV az ingatlanokat átadja a magyar államnak. Tehát innentől fogva záros határidőn belül kikerül a MÁV vagyonkezelői köréből az ingatlan.

Korábban adás-vételről volt szó az ingatlanokkal kapcsolatban, ám most könnyen előfordulhat, hogy a szombathelyi önkormányzat pénzmozgás nélkül jut majd hozzá a területekhez.

Marton Zsolt alpolgármester, SZMJV
Erre van két lehetőség: egyik az, hogy ingyenes tulajdont kap a város, a másik lehetőség az, hogy ingyenes használatba kapja hosszú időre. Alapvetően mind a két megoldás azt szolgálná, hogy a szombathelyi önkormányzat végre szabadon rendelkezhessen a Haladás pályáról.

A csütörtöki városi közgyűlés az ingyenes vagyonátadással kapcsolatos igény bejelentését szavazhatja meg, valamint azt, hogy ismét  kezdődjenek el a tárgyalások a Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt illetékeseivel. Az önkormányzat már kész tervekkel rendelkezik az ingatlanok hasznosításával kapcsolatban is.