Hírek

Önkormányzati önerő

2015. július 02., 17:04

Ötvenmillió forint önerőt biztosít az önkormányzat az idei költségvetésből a Százszorszép Bölcsőde fűtésrendszerének korszerűsítését, a Gazdag Erzsi Óvoda tornaszobájának kialakítását és a Deák Ferenc utcai járda megújítását célzó pályázathoz. Ha a beadványt kedvezően bírálják el, megvalósulhatnak a régóta várt beruházások.

Önkormányzati önerő

37 éves fűtéscsövek futnak a Százszorszép Bölcsőde padlója alatt. Gyakran kilyukadnak, repedeznek, a javításkor pedig fel kell törni a burkolatot. Télen előfordult, hogy csak 16 fokosak voltak a csoportszobák, és olajradiátorokkal kellett rásegíteni a távfűtésre. Ez a közel 31 millió forint értékű beruházás az egyik, amely megvalósulhat a mostani pályázatnak köszönhetően.

Sebestyén Bianka – intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
"Elvágnák, a padozatban lezárnák a csöveket, újracsöveznék az egész épületet a földfelszín fölött, hogy jól láthatók legyenek, és új fűtőtesteket kapnak az intézmény minden helyisége, és valóban modern fűtéssel tudnának működni."

A kiírást a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen hirdette meg. A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság júniusi rendkívüli ülésén döntött a pályázat benyújtásáról, a közgyűlés pedig megszavazta a szükséges önrészt.

Lendvai Ferenc – elnök, Gazdasági és Városstratégiai Bizottság
"A pályázat 50 százalékos önrészt ír elő, ezt a közgyűlés megszavazta költségvetés módosítással, és ha a pályázat sikeres lesz, ez egy közel százmillió forintos projekt lesz."

A pályázat második eleme a Szabó Miklós- és a Deák Ferenc utca egy-egy szakaszán a kétoldali járda felújítása. Felbontanák a rossz állapotú, töredezett burkolatot, és új szerkezetű, szegélyekkel ellátott, aszfaltos járdát építenének, valamint helyreállítanák a zöldsávot. A fejlesztés értéke közel 32 millió forint. A pályázathoz kapcsolódó harmadik beruházás a Gazdag Erzsi Óvoda tornaszobájának kialakítása hozzáépítéssel, és a szükséges felszerelések beszerzése. Ennek költsége megközelítőleg 34 millió forint. A pályázatot várhatóan még a nyáron elbírálják.