Hírek

Online civil reggeli

2020. április 07., 16:42

Évek óta szokás, hogy a hónap első keddjén reggelizni hívja a Vas megyei Civil Információs Centrum a sajtó képviselőit, hogy ismertesse az aktuális programokat. Ez a mostani rendkívüli helyzetben élő online bejelentkezéssel történt.

Online civil reggeli

Balázsy Péter a Szombathely Összefog Facebook-csoport munkájáról tartott beszámolót.

Balázsy Péter-elnök, Vas Megyéért Egyesület
„Az elmúlt hetekben rengetegféle felajánlás érkezett a csoporthoz. Volt, aki autóhasználati lehetőséget ajánlott, volt aki lakhatást egészségügyi dolgozók számára. A két legismertebb program, vagy akció az ingyenes ételszállítás a mentőknek illetve a kórházi különböző osztályoknak, a másik nagyon ismert akció pedig a mosó - szárítógépet minden Vas-megyei mentőállomásra.”

A csoport nyitott, és továbbra is várják a felajánlásokat. Mák Dóri, a DKM Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hozzájuk is nagy számban érkeztek adományok. Az összegyűlt pénzből  gyógyszeradagoló pumpát és betegmegfigyelőt vásároltak a kórház számára. Meskó Krisztián a Hegypásztor Kör elnöke a második országos civil véradó napra hívta fel a figyelmet

Meskó Krisztián - szakmai vezető, Hegypásztor Kör
„Április 20-24-e között zajlik, Szombathelyre Vas-megyébe április 22-én érkezik meg, tehát a szerdai nap lesz a mi napunk és természetesen ezen a napon pontosan 8-17 óra között várnak minden lelkes véradót mégpedig a területi várellátó területi vérellátóba.

Amelyik civil szervezet a legtöbb véradót küldi, azt a veszélyhelyzet elmúltával egésznapos oszkói programra invitálják.