MNB
MNB - 2

Hírek

Orbán Viktorral közösen indították el az első gépet az LUK Savaria Kft. új üzemcsarnokában

2012. október 26., 18:15

A miniszterelnök és a cég vezetői ünnepélyesen üzembe helyezték az első gépet, egy 630 tonnás sajtolóautomatát. A beruházás 700 új munkahelyet teremt, ehhez egymilliárd forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Tervben.

Orbán Viktorral közösen indították el az első gépet az LUK Savaria Kft. új üzemcsarnokában

A vállalat új technológiákat és berendezéseket telepít, így mindent helyben tudnak majd gyártani, és nem kell az egyes alkatrészeket külföldről beszerezni.

A világon minden 10. autóba az LUK szombathelyi üzemében gyártott kuplungot szerelnek. A cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, jelenleg 3,7 milliárd forintos beruházást valósít meg, amellyel új munkahelyeket teremt. Puskás Tivadar polgármester ünnepi beszédében üdvözölte mindezt.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
...


Ez a fejlesztés hozzájárul a Nyugat-Pannon Járműipari Centrum sikerességéhez - emelte ki Hende Csaba.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter
...


Magyarország számára a válságból való kilábalás kulcsa az autóipar, valamint Németország és Közép-Európa gazdasági együttműködése - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt várja, hogy ezek a fejlesztések a kis- és középvállalkozásokat is felrázzák, és ismét a termelés válik meghatározóvá.

Orbán Viktor - miniszterelnök
...


Az LUK idén ünnepli fennállásának 15. jubileumát. A cég 100 fővel indult, a dolgozók létszáma mára 1850-re nőtt. Elkötelezettek a fejlesztés és a bővítés mellett - hangsúlyozták a vállalat vezetői, akik az ünnepség díszvendégeivel közösen helyezték üzembe az új csúcstechnológiát képviselő sajtolóautomatát. A miniszterelnök ezt követően megtekintette az egyik gyártócsarnokot és az ott folyó munkát.