Hírek

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a műjégpályán a 26. Jégkarnevált

2013. február 18., 17:30

A maskarás farsongolás csúcspontja  ezúttal is  a meztelen korcsolyázás volt. A hamarosan véget érő szezonban közel 30 ezer látogatója volt a műjégpályának.

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a műjégpályán a 26. Jégkarnevált

A korcsolyaszezon zárásához közeledve ismét megrendezték a szombathelyi műjégpályán a hagyományos jégkarnevált, mely ezúttal is tömegeket vonzott: több mint ezren töltötték a vasárnapjukat jelmezes, jeges  farsangolással.

Lazáry Viktor alpolgármester
"A tévénézők is láthatják, hogy ez egy valóban népszerű rendezvény. Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy az itt résztvevőknek a többsége egyedi jelmezben jött. Én azt gondolom, hogy ez egy fantasztikus dolog, hiszen erre készültek."

A farsangolók fantáziája szinte határtalannak bizonyult: ötletésnél is ötletesebb jelmezekben jelentek meg a 26. Jégkarneválon.

Horváth Júlia Fanni
"Én baleseti sérültnek öltöztem be. Azért mert ez elég közel áll hozzám, mert mindig történik velem valami baleset vagy mindig összetöröm magam."

A jelmezes farsongolás csúcspontjának  ezúttal is a meztelen korcsolyázás bizonyult. Varga Jenő főszervező vezetésével  közel tucatnyian rótták hiányos öltözetben a köröket a jégen.

Varga Jenő főszervező
" A 9. meztelen korcsolyázással egy picit megmutatjuk, hogy különlegességeket lehet kitalálni. Kreatívnak kell lenni és ezekre ténylegesen fogékony Szombathely és Magyarország is és akkor ebből lehet egy nagyon jó programsorozatot véghez vinni."

A Jégkarneválon több mint ezren vettek részt. Megjelenésükkel ők  is hozzájárultak ahhoz, hogy a szombathelyi műjégpálya ezúttal is eredményes  szezont zárhasson.

Kisőrsi Ferenc részlegvezető, SZOVA Zrt
"Gyakorlatilag most már lassan vége ennek a szezonnak. Én úgy gondolom, hogy eredményes volt. A felvételek is igazolják, hogy szükség van erre a jégpályára, ami 25 éves volt az idén. Közel 30 ezer látogatója volt a jégpályának."

A Jégkarnevállal még nem ért véget a korcsolyaidény. A tervek szerint a műjégpálya addig lesz nyitva, amíg az időjárás engedi.