Hírek

Óriási meccset játszott az AVUS és a BVSC

2019. szeptember 05., 15:52

Elképesztő izgalmat hozott az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület mérkőzése a BVSC ellen az OB I-es vízilabda-bajnokság nyitófordulójában. A végletekig kiélezett találkozót ugyan elveszítette Matajsz Márk legénysége, de a szombathelyiek teljesítményét így is tapssal honorálta a szépszámú hazai publikum.

Óriási meccset játszott az AVUS és a BVSC

Az AVUS és a BVSC együttese pár nappal ezelőtt a Magyar Kupa szentesi csoportjában már találkozott egymással. Akkor 12:9-re a zuglói csapat nyert, a szombathelyiek pedig végül a csoport 4. helyén zártak.

Szerdán a BVSC repülőrajtot vett az AVUS otthonában. (01:17-) Alig hogy elkezdődött a találkozó Csapó és Pásztor találataival már 0:2-t mutatott az eredményjelző. (02:27-) Aztán Sugár lövése is utat talált a kapuba, ezzel már 3 gólos volt a zuglói előny. (03:45-) Ha akcióból még nem is, büntetőből csak bedobjuk az elsőt - bizakodtak a hazai szurkolók, és Marnitz nem is okozott csalódást, szépített az AVUS. (05:15-) Turnainak köszönhetően pedig 1-re olvadt a vendégek előnye, zárkóztak a hazaiak. Innentől kezdve szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, de folyamatosan az aligátorok futottak az eredmény után - egészen a 2. negyed végéig, amikor (09:05-) senkitől sem zavartatva Jovanovic úszott fel a bal szélen, majd kíméletlenül vágta a labdát Szakonyi kapujába - 5:5, ezzel először volt egál az állás a mérkőzésen. (12:22-) 50 másodperccel a szünet előtt pedig jött a várva várt fordulat: Szőke Szabolcs góljával átvette a vezetést a Szombathely, 7:6-os állásnál fújtak egyet a felek. (18:30-) A folytatásban továbbra is 1-1 találatnyi különbség volt a csapatok között, de ekkor már a BVSC futott az eredmény után. (22:25-) Egészen az utolsó negyed végéig, amikor egy perc alatt egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a fővárosiak. (23:12-) Másfél perccel a vége előtt Pásztor sikeres büntetője döntötte el végképp a találkozót - (25:46-) AVUS-BVSC 12:14.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Nem kezdtük jól a mérkőzést. Elment 3:1-re a BVSC, kértem, hogy figyeljünk oda, mert tudtam, hogy feltüzelve fog érkezni a BVSC, nem úgy sikerült nekik a Magyar Kupa, ahogy szerették volna. Ott kicsit bele aludtunk, visszajöttünk a mérkőzésbe, megfordítottuk, és a szokás szerinti rövidzárlat, ami Szentesen is jellemezte a csapatot, egy 3-4 perces kihagyás megbosszulja magát, lefordultak bennünket."

Hiába a vendég győzelem, Szűcs Levente értetlenül állt a medencében történt események előtt, amiért nem is játékosait okolta, sokkal inkább az újfajta szabályok bevezetését és azok gyakorlati alkalmazását.

Szűcs Levente - vezetőedző, BVSC
"Ami ma a vízben volt, az nem egy vízilabda mérkőzés volt, és nyert a jobbik, hanem jött egy újfajta társasjáték és aki többször dobott hatost, az nyert. És ezek most mi voltunk, de ez fordítva is elsülhetett volna s mondom nincs ezzel probléma, csak akkor mondják ki, mert akkor az ember megpróbál ehhez az egészhez alkalmazkodni."

Az aligátorok legközelebb szombaton 16 órakor szállnak medencébe szintén hazai környezetben a Honvéd csapata ellen.