Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Örömláz

Adásban volt: 2016. június 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A futball Európa-bajnokság lázában ég több más magyar város mellett Szombathely is. Vas megyéből három játékos szerepel a nemzeti 11-ben: Király Gábort, Guzmics Richárdot és Stieber Zoltánt is kivitte a csapattal Bernd Storck szövetségi kapitány. A magyarok rögtön az első mérkőzésükön bombameglepetéssel rukkoltak elő. 

Kedden már a délutáni órákban nemzeti színű sállal a nyakában biciklizett a épülő Haladás stadion mellett Hollósi Szabolcs, aki hosszú évtizedek óta várt arra a pillanatra, hogy a magyaroknak szurkolhasson egy foci EB-n.

Hollósi Szabolcs
"Nagyon nehéz lesz Magyarországot legyőzni és reménykedünk a legjobbakban. A mai meccset egyébként itt Szombathelyen a Sportházban 1500 szombathelyivel, reméljük minél több Haladás-szurkolóval fogjuk nézni és pénteken hajnalban pedig útnak indulunk és csatlakozunk a világ legjobb szurkolótáborához Marseilleben, az Izland elleni meccsre."

Molinó került a szombathelyi sportház falára, bent pedig sörpadok várták a szurkolói csoportokat. A magyar meccsek mellett az elődöntőket és a döntőt is ingyen követhetik nyomon itt a baráti társaságok.

Prieger Szabolcs - igazgatóhelyettes, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
"Sok-sok évtizede nem tudtunk már szurkolni a magyar csapatnak világversenyen, úgyhogy arra gondoltunk, hogy itt van ez a hely, az AGORA Művelődési és Sportház, ahova 1000 ember befér, akkor nézzük közösen a magyar válogatott meccseit és így alakult szépen ez az EB szurkolói ház itt Szombathelyen.

A hangulat a mérkőzés 62. percében tetőfokára hágott. A magyar csoda nem csak 3 percig tartott, sőt a 87. percben a sárvári Stieber Zoltán tette fel a magyar csapat teljesítményére a koronát. A szombathelyi sportházban 1000 ember éltette torkaszakadtából a lefújást követően a magyar nemzeti tizenegyet.

Bíró Martin
"Nagyon örülünk, én az X-ben bíztam, de ez egy hatalmas eredmény, megvertük az osztrákokat az első meccsen, nagyon jó!"

Kovács Levente
"Én azt vártam a magyar csapattól, hogy mindent adjanak bele és ez meg is lett, Szalaival eleinte nem nagyon voltam megelégedve, de aztán egy góllal kijavította a hibáját."

Bíró Géza
"Nagyon jól játszottunk, nem voltunk alárendeltek, sőt mi birtokoltuk többet a labdát és volt elgondolás a játékban."

Az osztrákok elleni 2:0-ás sikerrel már most komoly lehetősége nyílt a válogatottnak a továbbjutásra az F csoportból, hiszen az esti mérkőzésen nem bírt egymással Portugália és Izland, aminek a vége 1:1-es döntetlen lett. A magyarok legközelebb szombaton, 18 órakor lépnek pályára Marseilleben, Izland ellen

2016. június 16.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében