Hírek

Örömtánccal készültek az idei Bölcsődék Napjára az EBI szombathelyi intézményeinek munkatársai

2021. április 21., 11:48

A járványhelyzet miatt ugyanis a hagyományos formájában idén is elmaradt a jórészt szakmai továbbképzést szolgáló ünnepnap. A világhálóra viszont felkerült egy közel 6 perces klip, mellyel a tagintézmények dolgozói igyekeznek vidámságot csalni a szülők és a gyerekek arcára.

 

Örömtánccal készültek az idei Bölcsődék Napjára az EBI szombathelyi intézményeinek munkatársai

Szombathelyi kisgyermekgondozók, dadusok és a teljes személyzet részt vett a vidám klip forgatásán. Táncolnak, báboznak, zenélnek, főznek, mindent, amit egyébként a hétköznapokban is tesznek munka közben. A Bölcsődék Napját április 21-én immár 11 éve ünnepeljük Magyarországon arra emlékezve, hogy 1852-ben, vagyis immár 169 éve ezen a napon nyílt meg hazánkban az első bölcsőde Budapesten, a Kalap utca 1. szám alatt. A 38 fős bölcsődében akkor apácák dolgoztak. Ma csak Szombathelyen 9 intézménybe összesen 530 gyermek jár.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Szombathelyi EBI
“Ilyenkor rendezünk már 11 éve szakmai konferenciákat, workshopokat, csapatépítő tréningeket. Ez a pandémiás helyzet miatt a tavalyi évben sajnos elmaradt, és arra gondoltunk, hogy nyáron, ha már nyitottabb lesz kicsit a világ akkor megtartjuk a hagyományos bölcsődék napját egy szakmai konferencia keretében, hogy mégis tudjunk szakmailag is kicsit töltekezni. De szerettük volna, ha ez a mostani Bölcsődék Napja mégis valamilyen módon emlékezetes lesz. És minden dolgozót, aki ebben szeretne részt venni, azt be tudnánk valahogyan vonni.  És az ne egy hivatalos dolgok legyen, hanem egy vidám dolog ebben a mostani feszült, világban, amin tudunk mosolyogni, egy kicsit jól érezni magunkat.”

A bölcsődékben már korábban is gondolkoztak a mostani kliphez hasonló flashmob bemutatásán, az ötletgazda szerint ezért jött jól most nekik a tavaly világhódító útjára induló “Jerusalema challenge” tánc kihívás, amihez ők így csatlakoztak.

Péter Anita - ötletgazda, intézményvezető-helyette, EBI
“Mivel a mindennapjaink legalábbis nekem is meg sokunknak a tánc, azt gondoltuk, hogy a szürke  hétköznapokba egy kis vidámságot, boldogságot csempészünk. Erre nagyon vevők voltak a kollégáim. Nagyon lelkesek voltak örömmel vettek részt, amikor ezt megkérdeztem tőlük, hogy és intézményvezető asszony is, hogy lenne e ehhez kedvük. És ahogy a forgatásokon is részt vehettem, ott is láttam, hogy mennyire örülnek ennek, hogy egy kicsit kiszakadhatnak a szürke hétköznapokból.”

Bár április 21-én mindig elcsendesednek az intézmények, a járványhelyzetre tekintettel az ünnep alkalmából ma nem volt nevelés nélküli munkanap.