Hírek

Országos szakmai versenyeken sikeres tanulókat köszöntöttek

2018. május 04., 15:58

Az országos szakmai versenyeken dobogós helyezést elért tanulóit köszöntötte a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium. Az iskolában tanított mindhárom szakmacsoportban jól teljesítettek a diákok.

Országos szakmai versenyeken sikeres tanulókat köszöntöttek

Ezt a vándorkupát hozhatta haza Siófokról  a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium. Az intézmény elnyerte az ország legjobb közgazdasági szakközépiskolája címet.

Sági József – igazgató, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma
„Mindhárom szakmacsoportunkban, a közgazdasági, az ügyvitel és informatika csoportban az első három helyet értük el valamelyik országos versenyen. Sokszor voltak már első helyezéseink, de ilyen, hogy mindegyikben egyszerre, sose volt még. És szerintem egyetlen Vas megyei intézményben sem volt még ilyen.”

A dobogós helyezést elért tanulókat és felkészítő tanáraikat ünnepélyesen köszöntötte az iskola. Az igazgató hangsúlyozta: a szakmai versenyeken több százan indultak, így a diákok valóban komoly teljesítményt értek el.

Kiss Boglárka
„A készülésben a tanáraink nagyon sokat segítettek, és mivel írásbeli és szóbeli részből állt, ezért folyamatosan gyakoroltunk és kaptuk hozzá az anyagokat.”

A diákok azért is jelentkeztek a versenyekre, mert a jó helyezés előnyt jelent a felvételinél.

Szajkó Péter
„A jelentkezésem oka leginkább az volt, hogy plusz pontokat is lehet ezzel szerezni, meg ez az egyik legnagyobb verseny az országban, itt helyezést elérni mindenképpen dicsőség az iskola és saját magunk számára is”

Ferencsák Donát
„A pénzügyi szemviteli ügyintéző országos szakmai tanulmányi versenyen indultam azzal a céllal, hogy megszerezzem a teljes vizsgamentességet, illetve jó helyezés esetén dicsőséget szerezzek az iskolának.”

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az iskola minden harmadik tanulója folytatja tanulmányait a fesőoktatásban.