MNB
MNB - 2

Hírek

Összecsaptak a Szombathelyi Pingvinek és a Zalai Titánok

2013. január 14., 17:49

Két-két  korosztályos jégkorongcsapat mérkőzött meg egymással egy mini torna keretében a műjégpályán. A mérkőzéseken az eredményt nem számolták, a lényeg az volt, hogy minden játékos sok időt tölthessen a jégen.

Összecsaptak a Szombathelyi Pingvinek és a Zalai Titánok

A Szombathelyi Pingvinek és a Zalai Titánok közös csapatokkal szerepelnek a felnőtt és korosztályos országos bajnokságokban. Az U8-asok és U10-esek számára a vasi megyeszékhelyen rendeztek tornát, de erre a két egylet külön-külön együtteseket állított ki.

Göncz Szabolcs elnök, Szombathelyi Pingvinek
"Valójában ez a két korosztály, valamint a fölötte lévő U12-es nem eredménycentrikus a magyar bajnokságban, hanem az a lényeg, hogy torna rendszerben minél több mérkőzést játszanak a gyerekek. Persze mindenki tudja az eredményt, de nincs jegyzőkönyvezve. Itt az a lényeg, hogy minél több gyerek játszon."

Szombathelyen komoly hagyományai vannak a jégkorongozásnak. Ennek ellenére mostanában a sportág szerelmesei igen ritkán láthatnak jéghoki mérkőzéseket a műjégpályán. Valószínűleg emiatt is kísérte nagy érdeklődés a korosztályos tornát. 

Zelevics Gergő játékos, Szombathelyi Pingvinek U10
"Sajnos kevésszer adódik meg ez a pillanat itt. Hetente kétszer van itt edzésünk. Most izgulunk a meccs miatt, mert sok szülő is eljött és az én szüleim is itt vannak. Hát engem nagy örömmel tölt el."

A mérkőzések kétszer 24 percesek voltak, azaz bőven volt lehetőségük  az edzőknek arra, hogy minden játékosuknak lehetőséget adjanak. A hokispalánták pedig éltek is az alkalommal és szebbnél szebb gólokkal, cselekkel, védésekkel hálálták meg a bizalmat. 

Csergő István vezetőedző, Szombathelyi Pingvinek
"Gyakorlatilag egy ilyen mérkőzés felér három edzéssel. Tehát ez a gyakorlati haszna. Mivel nálunk nagyon-nagyon rövid a jégszezon, minél több ilyen tornát kellene szerveznünk ahhoz, hogy gyakorlatilag több edzéssel számolhassunk. Egyébként a gyerekek lelkifejlődését is elősegíti ez."

A torna mind a nézők, mind a jégre lépő csapatok körében nagy sikert aratott. Talán a folytatásra sem kell sokat várni.