Hírek

Összegyetemi nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

2012. január 25., 23:10

A diákok nem csak a három szom- bathelyi, hanem a többi 7 Nyugat-magyarországi Egyetemhez tartozó karról is tájokozódhattak. Több száz érdeklődő vett részt a nyílt napon, ami elsősorban azoknak a diákoknak szólt, akik február 15-ig nyújtják be a jelentkezésüket valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Összegyetemi nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

Több száz diák érkezett ma délután a Savaria Egyetemi Központ nyílt napjára. Nekik még három hetük van eldönteni, hová adják be jelentkezésüket. A díszteremben megtartott előadásból az is kiderült, hogy miért érdemes ezt az intézményt választani. Elhangzott: itt zajlik a legaktívabb hallgatói élet az országban, a diplomások elhelyezkedésben is segítenek, és jók a külföldi kapcsolataik is.

"Nagyon jó nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. Csakhogy a sarokpontokat mondjam: Norvágiától Törökországig, Spanyolországtól Oroszországig közel 15 országba biztosítunk külföldi résztanulmányi lehetőséget."

"Ez egy olyan kézpés, ami itt nagy hagyományokkal rendelkezik."

A tájékoztató után a C épület aulájában felállított standoknál mutatkoztak be az egyetemi karok.

Márkus Attila, Tanulmányi Hivatal vezető, Nyugat-magyarországi Egyetem SEK
"Nagyon fontos, hogy nemcsak szombathelyi karok képzési kínálatával ismerkedhetnek meg, hiszen a Szombathely és Vas megye köépiskoláiban végzős diákok közül sokan az egyetem más karaira, Sopronba, Győrbe, Mosonmagyaróvárra, Székesfehérvárra szeretnének továbbtanulni, úgyhogy ezeket a karokat is meginvitáltuk."

A diákoknak tetszett, hogy nemcsak a szombathelyi karok képzéseiről tájékozódhattak a nyílt napon.

Szakály Csaba
"Hát nagyon örülök neki, hogy ugye nem kell felutazni Sopronba. Így ami érdekel, Szobmathelyen, ahol lakom, ott is hozzá lehet jutni ugyanezekhez az információkhoz."

A diákok a hasznos információk mellett megismerkedhettek a Savaria Egyetemi Központ könyvtári szolgáltatásaival is.