Hírek

Összeült a jogi bizottság is

2018. szeptember 11., 13:52

Az új típusú Szent Márton kártya bevezetésével, a Schrammel-gyűjtemény elhelyezésével, a Savaria Múzeum és a Savaria Turizmus Kft. közös uniós projektjével is foglalkozott keddi ülésén a szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Összeült a jogi bizottság is

A testület áttekintette a jövő évtől bevezetésre kerülő új Szent Márton kártya feltételrendszerét. A kártyát a szombathelyiek és a város felsőoktatási intézményeiben nappali tagozaton tanulók már igényelhetik a város Fő terén lévő pavilonban, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, a Tourinform irodában, valamint a szentmartonkartya.hu weboldalon.  

A bizottság jogi szempontból megvizsgálta, és rendben lévőnek találta a Schrammel-gyűjtemény ajándékozási szerződését. A testület támogatta a Savaria Múzeum és a Savaria Turizmus közös uniós projektjét, valamint a további óvodai multifunkcionális sportpályák építését szolgáló pályázatot. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola üzemelteti majd október elsejétől a Farkas Károly utcai sportcsarnokot, amely a tornászok otthona lesz.  A hosszú távú távú szerződésről még egyeztetnek az ingatlan vagyonkezelőjével, a Nemzeti Sportközponttal. A bizottság támogatta a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel kötendő közművelődési megállapodás aláírását. Megvitatták a költségvetés módosítását, jóváhagyták a színházzal, a bábszínházzal és a szimfonikus zenekarral kötendő megállapodásokat. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága elfogadta a polgármesteri hivatal törvényességi és hatósági munkájáról szóló beszámolót, a Haladás Sportkomplexum Kft-vel kötendő szerződéseket. Egyedi kérelmek alapján döntöttek az egyéb támogatásokról.