Hírek

Ötödször nyert és feljött a tizedik helyre a Hungast-SZKKA

2020. február 17., 14:31

A szombathelyi kézislányok a szintén újonc Szent István SE csapatát győzték le 35-28-ra és óriási lépést tettek az élvonalban maradás felé.

Ötödször nyert és feljött a tizedik helyre a Hungast-SZKKA

Ötszáz néző, azaz teltház fogadta a Haladás Sportkomplexumban a Hungast-SZKKA NB I-es női kézilabda csapatát, amely a sereghajtó Szent István SE együttesét látta vendégül a K&H ligában.

A találkozó első gólját a fővárosiak lőtték, azonban Diana Jovetics hamar egyenlített. 01:08-01:18: Az első percekben sok hibával játszottak a hazaiak, de aztán szigorítottak a védekezésükön és Csire Fanni góljával emberhátrányban is fordítottak. 01:47-01:56: A folytatásban a szombathelyiek nem hibázták el a ziccereket, a vendégek viszont három büntetőből kettőt is elrontottak, így tovább nőtt az előny. 02:07-02:17: A játékrész második felében ugyan visszakapaszkodott a Szent István SE, de Marosán György vezetőedző felrázta a lányokat, akik a félidőre 19-13-ra húztak el.

A fordulást követően tovább növelte a különbséget az SZKKA, a 33. percben már kilenc góllal vezetett, amihez Tomasevics is hozzájárult remek védésekkel. 02:39-02:47: A Szent István SE próbált zárkózni, vissza is jöttek hat gólra, de Mayer találata után időt kért a vendégek mestere, Vujkovics Gyula. Hiába, az utolsó tíz percet is magabiztosan hozta le a hazai együttes. A Hungast-SZKKA 35-28-ra megnyerte az újoncok rangadóját, győzelmével felugrott a tabella tizedik helyére és óriási lépést tett a bennmaradás felé.

A csapat szezonbeli ötödik sikere után a hazai tábor ismét táncra hívta Marosán György vezetőedzőt.

Marosán György - vezetőedző, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
“Ez már babona, győztes meccsek után a szurkolók mindig kihívnak. Sokszor táncoljak és akkor rendben leszünk. Fantasztikus, amit ma műveltek a szurkolóink megint. Elképesztő energiákat merítünk belőlük, hibátlanok. Nekünk van sok hibánk, védekezésben, támadásban. Nekik nincs hibájuk, óriásiak.”

Az SZKKA legközelebb február 21-én, pénteken a 12. helyen álló Alba Fehérvár otthonában lép pályára.