Hírek

Otthoni edzéstippek diákoknak

2020. április 06., 16:30

Április elején a Magyar Diáksport Szövetség új kampányt indított, amely a koronavírus-járvány miatt kialakult extrém helyzetre próbál hatékonyan reagálni. A szövetség a saját médiacsatornáin napi rendszereségű edzéseket, otthoni környezetben végezhető sportolási ötleteket tesz közzé, hogy rábírja a fiatalokat napi egyórás testmozgásra.

Otthoni edzéstippek diákoknak

A szövetség elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor is kamera elé állt a családjával, hogy ösztönözze a gyerekeket a sportolásra.

A telefonnál: Balogh Gábor - elnök, Magyar Diáksport Szövetség
“Arra gondoltunk, hogy minden nap tippeket fogunk megosztani a Facebook, Instagram, Youtube-felületeinken keresztül. Összeálltunk influencerekkel, youtuberekkel, testnevelő tanárokkal, edzőkkel, és ők készítenek nekünk olyan tartalmakat, amelyeket napi szinten közzé teszünk. A kisebbeknek minden nap kettő órakor teszünk közre egy ilyen jellegű mozgásformát, edzést. Négy órakor pedig az idősebbek, a középiskolás, tehát a serdülő korosztály számára.”

Az iskolai testnevelés órák is benne maradtak a távoktatás órarendjében. Például a Zrínyi-Iskolában a gyerekek meghatározott feladatokat a tanároktól.

A telefonnál: Vadász Gábor - testnevelő tanár, Zrínyi Ilona Általános Iskola
“Az alapokra tesszük a hangsúlyt, teház a futóiskolai, gimnasztikai gyakorlatokat, amiket megtanítottunk legyenek meg. Sokkal több most az erősítő jellegű dolog, meg azért rámegyünk ezekre a játékosabb dolgokra is, tehát játékosan erősíteni, játékosan fejleszteni. Új tananyagot nem veszünk elő, mert a mozgástanuláshoz azért kell a jó példa, (van egy persze, azt vágd ki lécci), hanem próbáljuk a már meglévő tudást újítani.”

A jelenlegi helyzetben egy-egy sporttörténeti elméleti feladatot is kapnak, de a rendes osztályozás helyett csak szorgalmi, motivációs jegyekkel értékelik a diákokat.