Hírek

Óvodákba, vállalatokhoz, de a város főterére is ellátogatott a Mikulás

2016. december 06., 15:16

A hagyomány szerint december 5-én éjszaka érkezik a piroskabátos, hogy megajándékozza a jó gyerekeket . Az ünnep Szent Miklós legendáján alapul, aki úgy segített egy szegény emberen, hogy arannyal teli erszényeket tett az ablakába.

Óvodákba, vállalatokhoz, de a város főterére is ellátogatott a Mikulás

A Mikulás, mielőtt szánján december 5-e éjjelén elindult volna, hogy megajándékozza a gyerekeket, ellátogatott az egyik legnagyobb szombathelyi munkáltatóhoz.

Grünwald Imre - személyügyi igazgató, iQor
"A Mikulás most már hagyományosan egy olyan alkalom, amikor nem csak a kollegáinkat hívjuk meg, hanem a kollegák családjait is. Most épp a gyerekeké lesz a főszerep."

A gyerekek már nagyon várták a nagyszakállút, volt, aki dallal is készült.

Kovács Levenete Lajos és Kovács Balázs István
"Hull a pelyhes fehér hó / jöjj el kedves Télapó / Minden gyerek várva vár / Vidám ének hangja száll"

Akadt, aki verset tanult, hogy megörvendeztesse a Mikulást.

Komondi Réka
"A Mikulás gyorsan eljő / Feje felett nagy hófelhő / Rénszarvasok húzzák szánját / Hó csipkézi a bundáját."

A késő délutáni órákban a Mikulás kilátogatott a város Fő terére is, ahol szintén sok gyerek várta, hogy elmondhassa a kívánságát a nagyszakállúnak.

Németh Ádám Imre
"Kértem egy mindenttudás könyvét és nagyon várom már."

A legkisebbek sem maradhattak ki a sorból. A többi mellett a Gazdag Erzsi Óvodában is ünnepeltek tegnap, ahol a puttony tartalmához a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. is hozzátett. A cég, mint minden évben, idén is ezt a módját választotta a jótékonykodásnak.

Kocsis-Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“Ennek most már hagyománya van nálunk a Távhőnél, hogy minden évben kiválasztunk egy, illetve az idei évben két óvodát, ahol megajándékozzuk a gyerekeket a Mikulás segítségével. Ilyenkor mindig egyeztetünk az óvodákkal, hogy mire lenne szükség, és amit ők jeleznek, hogy minek örülnének leginkább a gyerekek, azt hozza majd a Mikulás. Ez jelen pillanatban négy futóbicikli volt, amit ide ebbe az óvodába hoztunk.”

Emellett mesekönyvek és mikuláscsomagok is jutottak minden csoportba.