MNB
MNB - 2

Hírek

Óvodások versenyeztek a Derkovits Kupáért

2020. február 06., 13:25

Nyolc óvoda gyermekeinek részvételével rendezték meg a Játsszünk együtt! versenyt a Derkovits Kupáért. A játékos sportvetélkedőre keményen készültek a gyerekek, akik a nap végén a közös élmények mellett díjakkal, ajándékokkal gazdagabban mehettek haza.

Óvodások versenyeztek a Derkovits Kupáért

Huszadik alkalommal rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola testnevelés valamint alsótagozatos munkaközössége a Játszunk együtt játékos sportversenyt szombathelyi óvodás gyerekek számára. A vetélkedő lebonyolításához ezúttal is a városi szabadidősport bizottság nyújtott segítő kezet. A Sugár úti kiscsarnok adott otthont a "Gyere velünk" sportverseny mintájára életre hívott rendezvénynek, amellyel több céljuk is van a pedagógusoknak.

Reichert Judit - intézményvezető, Derkovits Gyula Általános Iskola
Nem titkolt szándékunk természetesen, hogy a beiskolázásunkat ezzel elősegítsük. De ezen túlmenően egyébként a köszöntőbeszédemben is elmondtam, hogy mennyire fontos a sport a mai gyermekek életében, mert hogy nagyon-nagyon mozgásszegény környezetben nőnek fel és mi minden az, amit a sport fejleszt és mit ad a sport a gyerekeknek.

A megmérettetésre ezúttal nyolc csapat érkezett. A Mocorgó, a Mesevár, a Szivárvány, a Pipitér, a Hétszínvirág, a Maros, a Weöres Sándor és a Szűrcsapó óvodák csapatai vettek részt a vetélkedésben. A Derkovits kupára ezúttal is keményen készültek a résztvevők és a felkészítő nevelők egyaránt.

Simon Lilla - óvodapedagógus, Szűrcsapó Óvoda
Mindegyikünk a sportot nagyon szereti, ezért a gyerekekben szeretnénk ezt minél jobban megerősíteni. Nagyon sokat készültünk rá, gyakoroltunk a hetek folyamán folyamatosan.

A gyerekek ezúttal 7 versenyszámban mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat. A zsúfolásig megtelt csarnokban a hangulatért a szülők feleltek, akik rendületlenül buzdították a résztvevőket. A futamok végén kialakult sorrend ellenére mindenki győztesnek érezhette magát a rendezvény végére, hiszen egy gyermek sem ment haza üres kézzel a 20. Derkovits kupáról.