Hírek

Palkovics László oktatási államtitkár a megyeházán

2017. április 07., 16:51

A hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásának lehetőségéről, a pedagógusi bérek esetleges differenciálásáról és a digitális oktatás megvalósulásáról adott tájékoztatást Palkovics László oktatási államtitkár a megyeházán.

Az oktatási rendszer változásának terveiről beszélt Palkovics László oktatási államtitkár a megyeházán. A többi között a PISA-eredményekről és a hátrányos helyzetű gyermekek lehetséges felzárkóztatásáról, valamint a pedagógusbérek differenciálásának lehetőségéről adott tájékoztatást. Hozzátette, hogy az oktatás digitalizálásán is dolgoznak már, erre összesen 34 milliárd forintot szán a kormány.  A tanárok képzése már zajlik, és 2018 szeptemberétben tankönyvek helyett tabletet kapnak a tanuláshoz az ötödikes diákok. Az államtitkár szólt a csökkenő gyermeklétszámról, a pedagógustársadalom elöregedéséről is. Hozzátette, hogy a tanárképzést a már meglévő képzési helyeken nem célszerű csökkenteni.

Palkovics László - oktatási államtitkár
“Szombathelyre abszolút érvényes, hogy a tanárképzés az ott kell legyen, ahol azt akarjuk, hogy a tanárok legyenek utána. Tehát az nagyon nem jó, ha a meglévő pedagógusképzések eltűnnek onnét, és elvisszük őket távolabbra, mert nem lesz ott tanár, ez ilyen egyszerű.”