Hírek

Pályaorientációs Show és Állásbörze

2018. szeptember 11., 13:50

A III. Vas Megyei Karrierhét keretében megnyílt a Pályaorientációs Show és Állásbörze. A rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várják, akik körültekintően szeretnének iskolát vagy szakmát választani. Számos céggel és foglalkozással lehet megismerkedni a péntekig tartó rendezvényen.

Pályaorientációs Show és Állásbörze

“Változatos programok várnak az érdeklődőkre, lesz itt szó sok mindenről, az Ipar 4.0-ról, a jövő munkahelyéről, a munkahely jövőjéről.”

Így köszöntötte a résztvevőket Harangozó Bertalan kormánymegbízott a III. Vas Megyei Karrierhéten, ahol a standoknál próbára tehetik ügyességüket az érdeklődők. A több tucatnyi fiatal tapasztalatokkal és ajándékokkal gazdagodott.

Milisits Bence - tanuló, Zrínyi Ilona Általános Iskola
“Legjobban a GYSEV-es tetszett, mert nekem a nagyapám vasutas volt, és nagyon szeretem a vonatokat, és ott volt két kvíz, meg elmesélték, mit kell ott csinálni, és megkaptam az összes ajándékot, mert mindent megcsináltam!”

Napjainkban nem a munkavállalók keresik a cégeket, hanem fordítva: a munkaadók invitálják az álláskeresőket - ezt Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára mondta el a Pályaorientációs Show és Állásbörze megnyitóján. Ennél a standnál mobiltelefon paneleket forrasztanak - a cég tanulói a technikusképzést népszerűsítik.

Kovács Péter - tanműhelyvezető, iQor Global Services Hungary Kft.
“A fiúkat kihoztuk ide egy kicsit, hogy megmutassuk, mi folyik a tanműhelyben, mi az az oktatás, amit mi voltaképpen biztosítunk.”

Péntekig mintegy kétezer diákot várnak a rendezvényre: szinte minden Vas megyei iskolából érkeznek csoportok az Aréna Savariába, de egyénileg is látogatható az interaktív kiállítás. Mintegy félszáz cég és intézmény mutatja be mindennapi tevékenységét a csarnokban.

Kovács Vince - elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
“Azok részére, akik pályakezdők vagy állást szeretnének változtatni, részben azért, mert a tanult szakmában akarnak elhelyezkedni, vagy új szakmát akarnak elsajátítani, lehetőséget kínál, tehát egy olyan rendezvény, ami a munka világát és a tanulás világát összeköti.”

A programokról bővebben a szervező Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.