Hírek

Pályázati lehetőség telephelyfejlesztésre

2011. július 12., 13:15

Már benyújthatóak a telephelyfejlesztési pályázatok az Új Széchenyi Tervben. Nyugat-Dunántúlon 40 illetve 50 százalékos támogatásra pályázhatnak a vállalkozások, maximum 150 millió forintra. A beadványokat augusztus 30-ig fogadják.

Pályázati lehetőség telephelyfejlesztésre

Ez a műanyag ablakok gyártásával foglalkozó szombathelyi cég 2009-ben pályázott a regionális operatív programban telephelyfejlesztésre. Abban az évben különösen sikeresen szerepeltek a vasi vállalkozások, 18 helyi cég nyert uniós támogatást több mint 720 millió forint értékben. Ezek az uniós források nagy segítséget jelentenek a vállalkozások számára.

Kalocsainé Korom Zsuzsanna - ügyvezető, Kelet-Ablak Kft.
"2008-ban és 2009-ben eszközbeszerzésre pályáztunk sikerrel, ott lezárt projektjeink vannak. Most pedig a telephelyünket tudtuk bővíteni."

Az új, 650 m2-es létesítménybe helyezik át a gyártás egy részét, elkészült az iroda és a bemutatóterem, korszerűsítették a régi csarnok fűtési rendszerét. A fejlesztés értéke 88,7 millió forint, melynek közel felét nyerték meg támogatásként. A folyamatos bővítés munkahelyeket teremt a cégnél: jelenleg 15 főt foglalkoztatnak. A Széchenyi Tervnek is mikro-, kis- és középvállalkozások erősítése a célja. Az új telephelybővítési pályázatokat augusztus 30-ig lehet benyújtani.